Kézilabda: Biztosan nyertek Orosházán a veszprémi sztárok

2017. szeptember 12. 22:26 | Kovács Dávid

Legnagyobb sztárjaival érkezett Orosházára a Bajnokok Ligájára hangoló Telekom Veszprém. Buday Dániel együttese nagyot harcolt, de fejet kellett hajtania a kiváló erőkből álló címvédő előtt.

 

Orosházi FKSE-LINAMAR – Telekom Veszprém 21-40 (13-21)

K&H liga férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: Altmár, Horváth M. Orosháza: Herjeczki — GYENE 5 (2), Németh G., Srsen, Z. Radojevic 2, Morva Z. 2, Németh L. 2. Cs.: Szabó L. (kapus), ANTAL 3, Knezevic 3 (2), Mihály 2, Ferenczi 1, Pásztor M., Zalai 1, Zvolenszki, Bella. Vezetőedző: Buday Dániel.

Veszprém: ALILOVIC – GAJIC 8, NAGY L. 6, Lékai 3, Sulic 2, ACCAMBRAY 5, Ugalde 4. Cs.: Schuch, Ilic 1, Nilsson 1, LIGETVÁRI 5, Blagotinsek 2, Győri 1, Tonnesen 2, Terzic, Vezetőedző: Lubomir Vranjes.
Kiállítások: 0, ill. 8 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 0/0.

A Bajnokok Ligája idei bronzérmese a májusi fellépéssel ellentétben őszi első idegenbeli összecsapására már minden sztárját elhozta Orosházára. Az ú igazolások közül a francia William Accambray és a norvég Kent Robin Tonnesen is ott volt a keretben. Az orosháziaknál sérülés miatt Stranigg János és Ivan Milas hiányzott.

A Veszprém pillanatok alatt ellépett 5-1-ra, támadásban rossz megoldásokat hozott a házigazda, indításból könnyű találatokat vitt be a bakonyi csapat. Hajtott az Orosháza, arra nem lehetett panasz, de a Celje elleni BL-rajtra készülő Telekom is koncentráltan játszott, így a 10. percben 3-8-as hátrányban Buday Dániel már időt is kért. Feszes volt a veszprémi fal, a blokk vagy Alilovic állta útját a próbálkozásoknak.

A veszprémieknél Accambray és Nagy László öt, illetve hat gólig jutott 30 perc alatt. A játékrész utolsó harmadában lábra kapott az OFKSE és lerohanásból is találatokat szerzett, egy 5-0-s lerohanással közelebb lopta magát, de a félidő vége a Veszprémé volt, így 21-13-ra vezetett.

 

Gajic rohant, a hazai fiatalok jöttek

 

A második félidőre sort cserélt Ljubomir Vranjes. Nagy, Accambray és Lékai már nem is tért vissza, Ilic, Tonnesen és Győri érkezett. A hatékonyság nem változott a jól védő Herjeczkit a szintén remeklő Szabó váltotta, de mindent ő sem védhetett. A hazai hibák után a Veszprém jobb szélsője, Dragan Gajic futott és szórta meg magát, nyolcig meg sem állt. Buday Dániel 16-29-es állásnál kért újabb időt, de játékosai nem mindig találták az ellenszert a megújuló védelemmel szemben. A meccs végén az orosházi fiatalok is szerepet kaptak, akik nem vallottak szégyent. A hajrában Ligetvári Patrik lőtte a gólokat, az ő találatával alakult ki a magabiztos, 40-21-es veszprémi győzelem.

 

Így látták a főszereplők

 

Buday Dániel: - Megérdemelten nyert a Veszprém, de a saját csapatomnak is gratulálok! Sok szép dolgot láttam a fiúktól, ami a velünk azonos képességű csapatok ellen hasznos lehet.

Herjeczki Balázs: - Köszönet és hála a Veszprémnek, hogy eljött és komolyan vette az összecsapást. Nagyszerű élmény volt, reméljük, hogy a pozitav dolgokat át tudjuk menteni a következő mérkőzésekre.

Lubomir Vranjes: - Hatvan percig tempósan játszottunk, hol jól, hol rosszabbul. Az Orosháza kapusa sokszor megnehezítette a dolgunkat. Összességében elégedett vagyok a csapatommal.

Ligetvári Patrik: - Jól ment összességében a védekezés, de ennél is feszesebbet szerettünk volna, olykor belehibáztunk és akkor gólokat is kaptunk. Jó felkészülés volt a Celje elleni csatára.

 

 

Sport

Labdarúgás: Fájó csabai vereség a Szentlőrinc otthonában

Nem tudott győzni az utolsó előtti Szentlőrinc otthonában a férfi labdarúgó NB II 32. játéknapján a Békéscsaba 1912 Előre. A hazai együttes Mervó Bence és Törőcsik Péter Tibor duplájával otthon tartotta a 3 pontot, amelynek köszönhetően elmozdult a kieső zónából.
2021. április 11. 18:41
FEL