Kézilabda: Sztárok nélkül is veszprémi győzelem Orosházán

2017. május 12. 10:01 | Kovács Dávid

A legjobbjait pihentető címvédő fiataljaival állt fel Orosházán a Veszprém csapata. A hazaiak teltház előtt fogadták a vendéget, és 30 percig szorosan tartották az állást. A második játékrész elején azonban ellépett a rivális a hazaiaktól, és hét góllal nyert az Eötvös sportcsarnokban.

Orosházi FKSE-LINAMAR — Telekom Veszprém 21-28 (11-12)

K&H liga férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: B. Pech Katalin, Vágvölgyi Mária. Orosháza: Herjeczki — Pásztor M. 1, Oláh T. 1, Z. RADOJEVIC 4, Srsen, Milas 1 (1), Németh L. 1. Cs.: Miklós (kapus), Antal 1, Knezevic 4 (1), Ferenczi 1, Komporály, TÁRKÁNYI 3, Németh G. 2, Döme 1, John 1. Vezetőedző: Buday Dániel. Veszprém: Borbély — Szakály 2, Gulyás 3, BLAGOTINSEK 4, Ligetvári 4, SZITA 5, Molnár B. 3. Cs.: Kálomista (kapus), Milosevic 1 (1), Tóth A. 3 (3), Ubornyák 3 (1), Szeitl E., Ernei, Kristóf. Vezetőedző: Xavi Sabaté.

Kiállítások: 4 perc (Herjeczki a 20. percben kizárva), ill. 8 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 6/5.

Mindenki tisztában van azzal, hogy a magyar bajnoki döntőre és a Bajnokok Ligája Final Fourra készülő Veszprémnek sűrű a programja (kedden is bajnokit játszottak a Csurgóval), de hogy három-négy játékos kivételével a B, vagy inkább a C-csapatát küldje el Orosházára, nem túl sportszerű hozzáállás. Hiába várt a publikum Nagy László, Momir Ilic, vagy Aron Pálmarsson fellépésére, csalódnia kellett.

Nehezen lendültek bele a csapatok, az Orosháza igyekezett megnehezíteni a fiatal, számtalan nagy ígérettel tűzdelt bakonyi gárda dolgát. Ez csak a mérkőzés elején sikerült, 12 perc elteltével, 3-6-nál már időt is kellett kérnie Buday edzőnek. Pásztor Máté pontosan tíz perces hazai gólcsendet tört meg a támadásban szintén nem brillírozó vendégek ellen. A 20. percben Herjeczkit azonnali pirossal kiállították, mert a hatoson kívül ütközött ellenfelével. Apró lépésekkel megszökött vendéglátójától a Veszprém, igaz, kétszer is visszatornázta magát három gólra a zöld-sárga mezes legénység. A véghajrá egészen jól sikerült, az Orosháza értékesítette a helyzeteit és már csak egy találat választotta el ellenfelétől.

A 2. félidőt egy 3-0-s rohammal kezdte a Veszprém, amely még határozottabban védekezett, és elöl sem rontottak annyit, mint korábban. Ismét korán kellett időt kérnie a hazaiak edzőjének, fiai faragtak is a hatgólos hátrányukból. Buday próbálta forgatni a csapatát, de a látogatók védelmével nehezen boldogultak. A félidő derekán kis túlzással több volt az időkérés, mint a folyamatos játék, de ez egy olyan mérkőzés volt, ahol kedvükre kísérletezhettek az edzők. A vendégek a végén sem engedtek ki és végül biztos győzelmet arattak.

Egyik oldalon sem lehettek elégedetlenek, hiszen az Orosháza sokáig helytállt, míg a vendégeknél egy sor tehetség kapott lehetőséget, bizonyítva edzőjének.

 

Mestermérleg

Buday Dániel: — Jó iramú mérkőzést játszottunk, egy rossz szavam nem lehet a csapatomra. A második félidő elejét megnyomta a Veszprém, ami döntőnek bizonyult.

Xavi Sabaté: — Fiatal játékosokkal érkeztünk, nagyon büszke vagyok a csapatomra. Sok munkánk van ebben a győzelemben.

 

Forrás: Orosházi FKSE

További programok »

FEL