Kézilabda: Magabiztos csabai továbbjutás a kupában - galériával

2021. október 13. 19:42 | Kovács Dávid

A Békéscsabai Előre NKSE bejutott a női kézilabda Magyar Kupa 3. fordulójába, miután 39-22-re legyőzte a Csepel DSE együttesét a városi sportcsarnokban szerda este.

Békéscsabai Előre NKSE-Csepeli DSE 39-22 (21–11)
Magyar Kupa női mérkőzés, 2. forduló, Békéscsabai Városi Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Gulybás, Juhász.
Békéscsaba: Csizmadia - Gyenes 3, Török F. 5, Kukely A. 1, Giricz, Gyimesi 2, Karacs 10. Csere: Szabó D. (kapus) 2, Szögi 2, Bucsi 6, Bencsik 7, Baráth, Zsemberi 1. Vezetőedző: Papp Bálint.
Csepel DSE: Kaffka – Kiss G. 4, Kiss V. 2, Csiki 6, Molnár-Gábor 1, Kemenczik 1, Farkas F. 2. Csere: Lipovics (kapus), Bálint 1, Pervein 3, Klacsák 1, Kerner 1. Vezetőedző: Varga Márta.
Kiállítások: 8, ill. 4 perc. Hétméteresek: 1/0, ill. 5/2.

Tavaly még két osztály volt a két csapat között, most viszont két NB I/B-s csapat találkozóját rendezték a kupasorozat 2. fordulójában. Az összecsapás esélyese a Békéscsaba volt, amely a feljutás reményében indította a szezont, azonban a csepeliek bátran kezdtek és a 4. percben két góllal vezettek (1-3). A Békéscsaba gyorsan válaszolt, a mérkőzésen tíz gólig jutó Karacs Jázmin lerohanásgóljaival és ziccerből szerzett találataival a 7. percben már a hazaiak vezettek (5-3). A hazaiaknál a kulcsemberek közül Gyimesi Kitti és Kukely Anna is kezdett, de ezúttal csak negyedórát kaptak Papp Bálinttól, aki mindenkinek lehetőséget adhatott az összecsapáson. A félidő utolsó harmada a házigazdáról szólt, jó védekezés mellett egy 8-0-s sorozatot produkált és meggyőző előnnyel mehetett a szünetre (21-11).

Az Előre NKSE a szünet utáni percekben végleg megtörte a tartalékos kerettel, főként a tapasztalatszerzés céljából érkező vendégeket! A fordulás után hat gólt szerző Bencsik Bojána vezetésével folyamatosan nőtt a különbség (28-13). A házigazdánál még Szabó Dóra is bekapcsolódott a gólgyártásba, üreskapus gólokkal. (32-14). A hajrában kozmetikázott az eredményen a Csepel, a fiatal sorával szereplő csabaiak mellett zsinórban ötször találtak a kapuba (35-20).

A 39-22-es végeredményt Zsemberi Zóra állította be, a csabaiak magabiztosan jutottak a 3. fordulóba. Papp Bálint együttese hétvégén a Tempo KSE otthonában folytatja a bajnokságot.

A Békéscsaba-Csepel mérkőzést csütörtök este 21 órától felvételről láthatják a 7.Tv-n!

 

Galéria

 

További programok »

FEL