Kézilabda: A kupában is bemutatkozik a Békéscsabai Előre NKSE

2021. október 12. 16:36 | behir.hu

Papp Bálint együttese a Magyar Kupa második fordulójában a Csepel DSE csapatát fogadja hazai pályán szerda este. A párharc egy mérkőzésen dől el.

A csabai csapat négy mérkőzés után veretlenül, 100 százalékos mérleggel vezeti az NB I/B Keleti csoportjának küzdelmeit, többek között a legutóbbi Orosháza elleni 29-23-as sikernek is köszönhetően. A listavezető tehát szerdán a sereghajtót fogadja, hiszen a következő ellenfél pont nélkül az utolsó helyen szerénykedik a tabellán. A két klub célkitűzései azonban nem azonosak, a lilák célja a feljutás, a csepeliek viszont újoncként szeretnénk megőrizni tagságukat ebben az osztályban.

A csepelieknek hatalmas meglepetésre sikerült kiharcolniuk a feljutást, először azzal, hogy megnyerték az NB II-es bajnokság Déli csoportját, majd az ezt követő osztályozó mérkőzést is 25-23-ra a Rinyamenti KC együttesével szemben, ráadásul semleges pályán - írja a csabai klub hivatalos oldalának beharangozója. Nyáron csak részben tudták megerősíteni a keretüket, ami négy új játékos érkezésében jelentkezett, Pervein Orsolya Gárdonyból, Kiss Gabriella a Tempo KSE-től, Biszák Aletta Gödről, Kiss Virág pedig az Alba Fehérvár U22-es csapatából érkezett frissítésként.

A fővárosiak már a bajnokság első fordulójában súlyos vereséget szenvedtek, amikor az Eger 33-20-ra diadalmaskodott. Ezt követően Szegeden véreztek el 29-26-ra, majd hazai pályán 33-28-ra kaptak ki az FTC U19-es csapata ellen, legutóbb pedig Kispesten 39-31 arányban maradtak alul. Legeredményesebb játékosuk jelenleg Kajdácsi Kinga, aki négy mérkőzésen tizenkilenc alkalommal terhelte meg ellenfelei hálóját. A kupában ezzel szemben már van sikerélménye Varga Márta vezetőedző csapatának, hiszen az első fordulóban az NB II-es Mizse KC együttesét győzte le, méghozzá idegenben 31-17 -re.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, a Békéscsabának mindenképpen nyerni kell a találkozón, mert a kiírás szerint a döntetlen a vendégek továbbjutását jelentené. A szerdán 17 órakor kezdődő összecsapáson Gulybán Olivér, Juhász Dániel lesz a játékvezető. A mérkőzésre a 18 éven felüli szurkolók ezúttal is csak védettségi igazolvánnyal, vagy az azt helyettesítő EESZT applikációval áll léphetnek be.

A mérkőzést csütörtök este 21 órától felvételről láthatják a 7.Tv-n!

 

További programok »

FEL