Kézilabda: Lejátszotta első felkészülési mérkőzését az Újkígyós leánycsapata

2022. augusztus 11. 10:24 | Szabó Judit

Szerdán játszotta a szezon első felkészülési mérkőzését az ifjúsági harmadosztályú újkígyósi lány kézilabdacsapata. A hazai csapat az Orosháza gárdáját fogadta.

A lányok a tavalyi idényt a tabella második helyén zárták. Augusztus elsején kezdték a felkészülést a 2022/2023-as szezonra. A szerdai felkészülési mérkőzés lehetőséget adott arra hogy az újonnan ékező játékosok is megismerkedjenek a csapat összeállításával. A lányok háromszor húszperces mérkőzéseket játszottak. A kékmezes vendégcsapat dinamikus játékkal kezdett, ez pedig inspirációt adott a zöld mezes hazai csapatnak egy pörgősebb játékra. 

Az újkígyósiak edzője elmondta, hogy a csapat soha nem látott létszámmal kezd neki a szezonnak. Mint mondta: a tavalyi ifjúsági csapat kiegészült a serdülők gárdájával. 

– A serdülő csapatot megszüntettük, a játékosaik mostmár ifjúsági korúak lettek és velünk kezdték a felkészülést augusztus elsején. Heti öt edzéssel készülünk a bajnokságra, ami szeptember második hétvégéjén kezdődik. A mi csoportunk tizenkét csapatból áll, ősszel és tavasszal is 11-11 mérkőzésünk lesz – fogalmazott Biriné Csiernik Éva.

Az edző hozzátette: az idei bajnoki év azzal fog eltelni, hogy az új és régi játékosok összecsiszolódjanak.

 

Fotó: behir.hu

 

Csjaki Nóra az újkígyósi csapat egyik kulcsjátékosa elmondta, hogy ügyesek az újonnan érkező játékosok, jó kondiban vannak. Szerinte nem lesz gond az összecsiszolódással. 

Az orosházi csapat egy ifjúsági első osztályú gárdával érkezett a szerdai összecsapásra. Edzőjük elmondta, hogy ők már a felkészülés harmadik hetében járnak, jelentős munka vár még rájuk. 

– A szerdai edzőmérkőzés legfontosabb momentuma az, hogy megtörjük azt a monoton munkát, amit mi végzünk az edzéseken. Napi kettő, illetve három edzéssel készülünk a bajnokságra – emelte ki Nagy Ferenc.

 

Fotó: behir.hu

Az edző elmondta azt is, hogy Orosházán, a női utánpótlás nevelésre is kellő energiát fordítanak. A szerdán érkezett csapatból is van, aki már feljátszik az NB/II-ben szereplő felnőttekhez. Nagy Ferenc hagsúlyozta: a serdülő korosztályból is kettőt indítottak, ahol az egyik gárda első osztályban a másik pedig a serdülő harmadosztályban szerepel. A többi utánpótlás csapat pedig a gyermekbajnokságokban szerepel. 

Nagy Ferenc ifjúsági első osztályú csapatának egyik játékosa kilenc éve pattogtatja a labdát, ebből negyedik éve erősíti az orosházi gárdát.  Balaskó Csenge Mezőtúrról érkezett, aki elmondta, hogy nagyon örült évekkel ezelőtt, mikor az edző megkereste átigazolási szándékkal. Kiemelte, hogy egy nagyon jó cspatak lehet a tagja, várják a szezont és a mérkőzéseket. 

A szerdai összecsapáson az orosházi kékmezesek bizonyultak jobbnak pár gól különbséggel, de az újkígyósi lányok ettől nem szomorkodtak, hiszen egy első osztályú csapattal játszhattak egy baráti mérkőzést.

 

Galéria

További programok »

FEL