Kézilabda: A Békés nem adott be licenckérelmet, a NEKA maradt az NB I-ben

2024. június 12. 11:05 | Kovács Dávid

Az NB I/B-ben 3. helyen záró békési klub nem adott be klublicenc-kérelmet az NB I-re, így a jobbik kieső NEKA maradt az élvonalban – jelentette be a Magyar Kézilabda Szövetség hivatalos oldalán.

Az NB I/B-ben 3. helyen záró Optimum Solar-Békési FKC a pályán jogot szerzett az NB I-ben való szereplésre, miután a 2. pozícióban záró Veszprém Handball Academy U21-es csapata a Telekom Veszprém utánpótlás-csapataként a versenykiírás értelmében nem szerepelhet az első osztályban. A békési egyesület azonban nem adott be klublicenc-kérelmet az NB I-re, így ősztől is a másodosztályban indul.

– Bár az év elején kitűzött célt túlteljesítettük, számításainkat felülmúlta az elért helyezés, amely az utolsó mérkőzéseken dőlt el. Az idő rövidségére tekintettel, valamint szabadon igazolható játékosok hiányában nem tudunk felkészülni a magasabb osztályban való szereplésre. Továbbra is követni szeretnénk az utat, hogy fiatal magyar játékosok alkossák Békés csapatát és minél több tehetséget neveljük a felnőtt mezőnybe. Mindent figyelembe véve jutottunk arra a döntésre, hogy felnőtt csapatunk a 2024/2025-ös bajnokságban is az NB I/B-ben szerepel majd – fogalmazott Nagy Richárd ügyvezető igazgató az egyesület szerdán kiadott közleményében.

Az MKSZ Nevezés és bajnoki osztályba sorolás szabályai értelmében így a szereplési jog az NB I-ből kieső csapatok közül előrébb végző, 13. helyezett HSA-NEKA csapatát illeti meg, amely beadta licenc-kérelmét az első osztályra és meg is kapta azt, így az NB I-ben indulhat. Az SZKSK Kézilabda Kft. (Szigetszentmiklósi KSK) beadta kérelmét és megkapta a licencet az NB I-re, azonban mivel a 4. helyen zárt az NB I/B-ben, nem szerzett jogot az NB I-ben való szereplésre, így továbbra is az NB I/B-ben játszik.

Békés vármegyében továbbra is a női NB I-es szezont éppen bennmaradó, 12. helyen záró TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE marad az egyetlen élvonalbeli kézilabdacsapat.

 

AZ NB I MEZŐNYE (2024/25-ÖS SZEZON)

Férfiak:

CYEB-Budakalász (az NB I 2023/24-es idényében 7.), Csurgói KK (5.), Dabas KC (9.), FTC-Green Collect (4.), Balatonfüredi KSE (8.), HE-DO B.Braun Gyöngyös (6.), Győri ETO-UNI FKC (NB I/B 1.), QHB-Eger (10.), Carbonex-Komló (12.), HSA-NEKA (13.), OTP Bank-Pick Szeged (2.), PLER-Budapest (11.), MOL Tatabánya KC (3.), Telekom Veszprém (1.)

 

Nők:

TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE (12.), Moyra-Budaörs Handball (7.), Dunaújvárosi KKA (8.), Praktiker-Vác (5.), DVSC SCHAEFFLER (4.), Esztergomi Vitézek (NB I/B 2.), FTC-Rail Cargo Hungaria (1.), Győri Audi ETO KC (2.), Alba Fehérvár KC (9.), Motherson Mosonmagyaróvári KC (3.), MTK Budapest (6.), Szombathelyi KKA (NB I/B 1.), Kisvárda Master Good SE (10.), Vasas SC (11.)

 

További programok »

Sport

Jubileumi futballmeccs

A Békéscsabai Előre Spartacus SC meghívja Önöket a 40 éves országos serdülő bajnok és kupagyőztes, valamint a 39 éves országos serdülő bajnok csapat jubileumi találkozójára.
2024. július 14. 00:00
FEL