Kevesen ismernek minket - Gyebnár Dávid értékelte a választás végeredményét

2019. október 14. 20:08 | Hidvégi Dávid

A Mi Hazánk Mozgalom polgármester jelöltje 5 százalékos eredményt ért el a 2019-es békéscsabai önkormányzati választásokon, azonban ez sem volt elég ahhoz, hogy bejusson a közgyűlésbe.

Gyebnár Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom 26 esztendős polgármester jelöltje hétfő délután a szerkesztőségünkben járt és értékelte a vasárnapi választás végeredményét. A pártban remélték, legalább a közgyűlésbe bejuthatnak.

- Összeségében nem tagadhatom, hogy csalódott vagyok, ennek a legfőbb oka az, hogy mi kitűztünk magunk elé egy célt. Ez az 5 százalékos küszöb elérése volt, ugyanis arra számítottunk, hogy ezzel biztosan bejutunk a kompenzációs listán. Azonban hiába értük el az öt százalékot, nem nyertünk semmit, ugyanis a Fidesz-KDNP és Hajrá Békéscsaba Egyesület belháborúja gyakorlatilag elvitte a szavazatokat és a kompenzációs listát – fogalmazott a korábbi polgármester jelölt.

A Mi Hazánk jelöltje szerint a legnagyobb problémájuk, hogy nem jutnak el az emberekhez. Gyebnár hozzátette: a Facebook nem engedi a Mozgalom számára, hogy hirdessen a közösségi szabályokra hivatkozva. Ez nem az első alkalom, hogy a közösségi portál szabotálja őket, korábban a párt elnökét, Toroczkai Lászlót is letörölték az oldalról.

Gyebnár Dávid elmondta, hogy a plakátjaik elvesztek a posztererdőben, illetve az Európai Parlamenti választással ellentétben, most kevesebb pénzt áldozott erre a párt vezetése. A polgármester jelölt hozzátette, a jövőben szórólapokat szeretne és a hirdetőtáblák helyett a pozdorja lapos megoldást választaná.  Kiemelte: Békés megyében most az építkezés a cél, továbbá a tagszervezeteik bővítése.

További programok »

Politika

Orbán Viktor: 2024 reményteljes év lesz

A miniszterelnök reményteljesnek tartja a jövő évet. Orbán Viktor pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta: 2024-ben a magyar emberek már azért fognak dolgozni, hogy jobb legyen, nem azért, hogy ne legyen rosszabb.
2023. december 1. 10:05
FEL