Kétszázötven milliót nyertek Békés megyeiek munkahelyteremtésre és –megőrzésre

Tizenkilenc Békés megyei kis- és közepes vállalkozás összesen 249 millió 842 ezer 196 forint vissza nem térítendő támogatást nyert munkahelyteremtésre, illetve –megőrzésre a Pénzügyminisztérium NFA-2018-KKV kódjelű pályázatán. A támogatásnak köszönhetően Békés megyében 96 új munkahely létesül, illetve 208 munkahely megtartását segíti a kormányzat.

A Békés Megyei Kormányhivatal közleményéből kiderül: a Varga Mihály vezette Pénzügyminisztérium július 23-tól 6 milliárd forint összegű nyílt pályázatot hirdetett a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) munkahelyteremtő beruházásainak támogatására, hiszen kiemelten fontos kormányzati cél a kkv-k növekedésének ösztönzése, beruházásainak elősegítése.

A Pénzügyminisztérium által a napokban megítélt támogatás tovább javítja a kkv szektor versenyképességét. Békés megye hat járásából jellemzően az építőipar, illetve a kereskedelem-vendéglátás szereplői részesültek jelentős támogatásban.

Az országban  működő vállalkozások 99 százalékát a kkv-szektor teszi ki, ha pedig a foglalkoztatotti létszámot tekintjük, akkor ez az arány 70 százalékos, vagyis a munkavállalók több mint kétharmada kis- és középvállalkozásoknál dolgozik.

A legnagyobb összegű támogatást az orosházi járásban bejegyzett cégek nyerték el (106,6 millió forint), ezt követi a békési (47,1 millió forint) és a békscsabai (42,8 millió forint) járás – derül ki a közleményből.

Megosztás:

Címke: , , ,