Ketrecharc Kétegyházán

A Fuji Fight Ketrecharc Gála nézők százait vonzotta.

Immár tizedik alkalommal rendezték meg a Kétegyházi Pogácsa Fesztivált, amelynek részeként harmadik alkalommal tartották meg a Fuji Fight Ketrecharc Gálát. A program idén, mint HMMAF Kupa bekerült a Magyar Prémium MMA Liga versenynaptárába is. Nagy László klubvezető beszámolója.

Prémium ketrec, prémium vendégek, és prémium versenyzők: így jellemezhetnénk egyszerűen a tizenhat mérkőzésre tervezett eseményt. A szabadtéri ingyenes rendezvény nézők százait vonzotta a helyszínre az egész ország területéről.  A díszvendég Bárdosi Sándor volt, de megjelent még számos „legendás harcos”, Sárközi Róbert, Felföldi Szabolcs és tiszteletét tette Gregor László 6. danos karate mester is, a Békés Megyei Karate Szövetség elnöke.

Az amatőr mérkőzések mellett 30-40 meccses profi MMA harcosok is ketrecbe léptek ezen az éjszakán, de leginkább a kiemelt díjazású 6-os könnyűsúlyú torna ígérkezett az est fénypontjának. A hazai versenyzők közül ifj. Gyebnár Attila mutatott jó formát Grappling szabályrendszerben. Attila fiatal kora ellenére „állta a sarat” felnőtt korosztályú ellenfelével szemben, így csak a pontok döntöttek a mérkőzés végén.

 

Kovács Gergő vastapsot kapott

Nagy meglepetésre a gála egyik legizgalmasabb meccsét mégis egy amatőrben debütáló, 66 kilogrammos, eleki harcos, Kovács Gerő vívta. Pécsi ellenfele a brazil Jiu Jitsus volt, aki néhány éve már K1 magyar bajnokságot is nyert, így tudtuk, hogy nem lesz egy „sétagalopp”. A begyakorolt stratégia szerint földharcot erőltetett mind a három menetben, szívből és küzdeni akarásból jelesre vizsgázva. A bírók hosszas tanakodás után ugyan megosztott pontozással a pécsi versenyzőnek kedveztek, de a több száz szurkoló ezt máshogy látta, így Gerő begyűjtötte az est legnagyobb vastapsát!

A Kétegyházi Ketrecharc Gála ismét nagy sikert aratott megmutatva, hogy megfelelő környezetben az MMA kemény, de sportszerűen űzhető küzdősport, amelynek gyökerei egészen az ókori olimpiákig nyúlnak vissza.

Megosztás:

Címke: , ,