Két válogatott szintű játékossal erősített a BRSE

2020. május 26. 10:24 | Hidvégi Dávid

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE két új igazolást jelentett be a hét elején, mindketten tagjai hazájuk válogatottjának. Zólyomi Rebeka és Barbora Koseková a következő, 2020/2021-es szezon végéig kötelezte el magát a viharsarkiakkal.

Zólyomi Rebeka az MTK együttesétől teszi át a székhelyét Békéscsabára, ahol három évig dolgozott együtt Tóth Gáborral, a csabaiak új vezetőedzőjével.

– Rebeka egy intelligens, alázatos, nagyszerű alap adottságokkal rendelkező játékos, aki hosszú utat járt be, hogy eljusson a válogatott kerettagságig. Az Extraligában megállta a helyét mindkét center helyen. Magassága, atletikus képességei komoly lehetőségeket tartogatnak játékának fejlesztésére, amit a BRSE színeiben kívánunk még magasabb szintre emelni – mondta róla a szakember.

A 24 éves, 192 centiméter magas center tagja volt tavaly a nemzeti csapat bő keretének, illetve részt vett Universiade eseményen is.

– Már nagyon várom, hogy elkezdjük a munkát Békéscsabán, végre egy igazán profi, nemzetközi kupában is érdekelt klubban dolgozhatok. Ráadásul ez lesz az első olyan évem, amikor kizárólag a röplabdára tudok koncentrálva, hiszen befejeztem egyetemi tanulmányaimat. Szeretném a lehető legtöbbet kihozni ebből az idényből, csapat szinten és egyénileg is. Bízom benne, hogy eredményes lesz az együttműködés – nyilatkozta Zólyomi Rebeka.

 

 

Barbora Koseková visszatér, hiszen korábban már egy szezont játszott Békéscsabán, méghozzá nem is eredménytelenül. A szlovák válogatott csapatkapitánya kezdő feladóként magyar bajnokságot és MEVZA Kupát nyert a BRSE-vel.

– Rengeteg szép emlékem van Békéscsabáról, pályafutásom egyik legsikeresebb szezonja volt az itteni, ezért nagyon boldog voltam, amikor elnök úr újra megkeresett. Motivált vagyok, tudom, hogy jó csapat formálódik, alig várom, hogy elkezdjük a munkát és ismét átélhessem a csabai katlan egyedülálló atmoszféráját – nyilatkozta a játékos.

A 25 esztendős, 179 cm magas játékos legutóbb az olasz Delta Informatica Trentino együttesében szerepelt.

– Barbora rendelkezik nemzetközi tapasztalattal, ismeri a klubot, tisztában van az elvárásainkkal. Örömteli, hogy visszatért közénk, sokat várunk tőle – fogalmazott Baran Ádám a BRSE elnöke.

FEL