Két új, energetikával foglalkozó miniszteri biztost neveztek ki

2022. augusztus 19. 13:04 | behir.hu

A biztosok többek között a villamos energia ellátásbiztonságáért és a magyarországi lignittermelés növeléséért felelnek majd.

A villamos energia ellátásbiztonságáért felelős miniszteri biztos lesz 2022. szeptember 1-jétől 2024. augusztus 31-ig Horváth László Heves megyei országgyűlési képviselő, Riz Gábor ózdi országgyűlési képviselő pedig a magyarországi lignittermelés növeléséért, a villamos energia ellátásbiztonságáért és a lakossági fűtési célú energiaellátás biztonságáért felel majd ugyanabban az időszakban.

Horváth László feladata lesz többek között a Mátrai Erőmű működésének optimalizálása, az ahhoz kapcsolódó térségfejlesztési program kidolgozása és az erőmű lignitalapú villamosenergia-termelésének fokozása. Emellett ő fogja felmérni az erőműhöz kapcsolódó térségi, gazdasági, társadalmi folyamatokat a régióban. 

Riz Gábornak a barnakőszén- és lignittermelés növeléséhez szükséges beruházások felmérését és elemzését, illetve azok költségigényét kell koordinálnia, emellett a biztos méri majd fel és elemzi a barnakőszén- és lignittermelés fokozásához szükséges munkaerőigényt és a munkaerő szakképzettségének helyzetét.

Mindkét miniszteri biztost Palkovics László technológiai és ipari miniszter nevezte ki, az új biztosok havi bruttó 520 ezer forintot és egyéb juttatásokat fognak kapni.

Forrás: Magyar Közlöny 

További programok »

Itthon

Másodjára is megrendezték a Diáksport Napot a Vízműben

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium Jókai immár másodjára szervezett diáksport napot a megye székhelyhez tartozó kollégisták számára. A 8 városi kollégium csapata a tavalyi évhez hasonlóan 7 különböző sportágban száll szembe egymással.
17:20
FEL