Két tolvaj került rendőrkézre szerdán

2021. október 21. 14:04 | behir.hu

Az egyik férfi Orosházán tört be egy házba, a másik Medgyesegyházán lopott pénzt egy idős nőtől.

Lopni próbált egy házból egy férfi október 20-án délután Orosházán, a Luther utcában. Átmászott a kerítésen, betörte az épület egyik ablakát és bemászott rajta, majd több olyan dolgot összekészített, ami el akart vinni – számolt be róla a rendőrség – a tulajdonos azonban tetten érte és hívta a rendőrséget. Az Orosházi Rendőrkapitányság munkatársai percek alatt kiértek a helyszínre és elfogták az 59 éves férfit, aki ellen lopás vétség miatt büntetőeljárás indult.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányságra október 20-án 14 óra körül bejelentette egy medgyesegyházi nő, hogy előző nap este a házába bement egy polgárőrként bemutatkozó, maszkot viselő idegen és kutatott a dolgai között, majd elment. Az idős nő másnap vette észre, hogy hiányzik több tízezer forintja, ekkor hívta a rendőrséget. A rendőrök a bejelentés után néhány óra alatt azonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 24 éves férfit. A medgyesegyházi férfi, aki nem polgárőr, a gyanú szerint korábban több lopást is elkövetett, általában nyitva hagyott autókból vett ki különböző dolgokat. A rendőrség lopás bűntett miatt folytat ellene eljárást.

További programok »

Kék hírek

Mikulással a biztonságért: Békéscsabán végzett közúti ellenőrzéseket a rendőrség

Folyamatosak a közúti ellenőrzések Békés megyében. Hétfőn, Békéscsabán, a szabályosan közlekedőket a Mikulás megjutalmazta, míg a szabálytalanokat megbüntette. Időközben a megyeszékhelyen elindult az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának éves ellenőrzési terve is, amelyben a rendőrség Magyarország egész területén, december 6-a és 12-e között közúti ellenőrzéseket végez.
17:00
FEL