Két szoros és egy sima vereség

2016. augusztus 13. 14:34 | behir.hu

Rangos nemzetközi tornán vett részt az NB I-es rajra készölő Előre NKSE csapata. Dunaújvárosban ugyan nem tudott meccset nyerni Skaliczki László együttese, de erős ellenfelek ellen tesztelhetett.

A Békéscsabai Előre NKSE együttese pénteken kétszer lépett pályára az V. Kohász Kupán, a lila-fehér lányok először a dán Viborg, majd a házigazda Dunaújvárosi Kohász ellen játszottak.

Az első találkozón nagyon megilletődötten kézilabdáztak a lilák, akik túlságosan is tisztelték nagynevű ellenfelüket, így csabai szemszögből sima, tizenkét gólos vereséggel zárult az összecsapás. Az esti meccsen teljesen másik arcát mutatta az együttes, nagyon fegyelmezetten és koncentráltan játszottak a lila-fehér lányok, akik balszerencsés, 1 gólos vereséget szenvedtek az EHF Kupa címvédőjétől.

Viborg HK - Békéscsabai Előre NKSE 29:17
Békéscsabai góllövők: Glusica 3, Vasileuskaya 3, Vukajlovic 3, Gávai 2, Zöldi-Tóth 2, Dukic 1, Bottó 1, Dajka 1, Kovács A. 1.

Dunaújváros - Békéscsabai Előre NKSE 18:17
Békéscsabai góllövők: Glusica 6, Vasileuskaya 3, Dukic 3, Zöldi-Tóth 2, Vukajlovic 1, Gávai 1, Dajka 1

A csabai gárda szombat délelőtt az 5. helyért lejátszott mérkőzésén az RK Podravka Vegeta ellen lépett pályára, és jó első félidőt követően szoros vereséget szenvedett horvát ellenfelével szemben. Skaliczki László a helyosztón pihentette a korábban nagy mérkőzésterhelést kapott Triffa Ágnest, Glusica Leposavát, Zöldi-Tóth Katát és Gávai Szonját is.

RK Podravka Vegeta - Békéscsabai Előre NKSE 20:17 (9:9)
Békéscsabai góllövők: Vasileuskaya 4, Vukajlovic 2, Bottó 2, Dajka 2, Deák 2, Mihálffy 2, Dukic 1, Diószegi 1, Ilyés 1

A lila-fehérek a helyosztót követően 10 napos távollét után Békéscsaba felé vettek az irányt, ahol hétfő délután folytatják a felkészülést a 2016/2017-es bajnoki idényre.

 

FEL