Két óra, öt határsértő, egy embercsempész

2020. január 19. 10:50 | behir

Öt határsértőt fogtak el a rendőrök Békés megyében. Egyikük, egy egyiptomi férfi egy szerb nő autójában utazott. A rendőrök a határsértőket és a nőt is előállították.

Két óra alatt öt határsértőt fogtak el a rendőrök Békés megyében - írja a police.hu. A Battonya Határrendészeti Kirendeltség rendőrei január 18-án 21 óra 40 perckor Kisdombegyház külterületén ellenőriztek egy szerb rendszámú személygépkocsit, amelyet egy szerb nő vezetett. A járműben utazott egy magát egyiptominak valló férfi, aki nem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát, és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon.

Ezután, 22 óra körül Magyardombegyházon három külföldit igazoltattak a rendőrök. Az egyik férfi szírnek, a másik két férfi egyiptominak mondta magát. Szintén Magyardombegyházon, 23 óra 45 perc körül elfogtak a rendőrök egy magát szír állampolgárnak valló férfit. Ők sem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét. A rendőrök a határsértőket a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre vitték, és embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt a szerb nőt is előállították.

További programok »

FEL