Ittak és vezettek - Hét pozitív szonda a hétvégén

2023. július 17. 16:30 | behir.hu

Orosházán, Békéscsabán, Szabadkígyóson, Békésen, Szarvason, Tótkomlóson és Szeghalmon intézkedtek a rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt.

Békés vármegyében 2023. június 15-én és 16-án hét férfit állítottak elő a rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt. Orosházán, a Raksányi Imre utcában 15-én 8 óra 45 perc körül egy kisteherautó vezetőjénél jelzett alkoholfogyasztást a szonda. Két és fél órával később Békéscsabán, egy parkolóházban egy személygépkocsi nekiütközött egy álló autónak. Személyi sérülés nem történt, de a balesetet okozó férfi a gyanú szerint ittas volt.  Kora délután Szabadkígyóson, a Kastély utcában és Békés külterületén egy-egy személygépkocsi vezetőnél lett pozitív a légalkoholmérés eredménye. Másnap hajnali háromnegyed 5 után pár perccel Szarvason, a Csabai úton történt ugyanez egy autóssal, majd 9 óra előtt pár perccel egy Tótkomlóson igazoltatott férfinél merült fel a gyanúja annak, hogy ittasan személygépkocsit vezetett. Végül 22 óra 30 perc körül Szeghalmon, az Arany János utcából állítottak elő egy férfit, mert a szondáztatás eredménye szerint alkoholtól befolyásolt állapotban ült volán mögé. Mind a hét férfi ellen büntetőeljárás indult.

A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy az ittas járművezetés nagyban növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Aki ittasan vezet, magát, utasait és közlekedő partnereit is veszélyezteti. Ezért kérik, hogy tartsák be a szabályokat, ha alkoholt fogyasztottak, ne üljenek volán mögé, ne induljanak el gépi meghajtású járművel!

forrás: police.hu

További programok »

Kék hírek

Ismerőse banki adataival vásárolt magának telefont a szentesi férfi

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában elzárás büntetés kiszabására tett indítványt egy 32 éves büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő, jelenleg is más ügyből kifolyólag letartóztatásban lévő szentesi férfi ellen, aki bankszámlához tartozó belépési kódok jogosulatlan felhasználásával okozott kárt a bankszámla tulajdonosának.
10:08
FEL