Két hét alatt öt házba tört be

2016. május 24. 11:10 | Fekete Kata

A Békéscsabai Járási Ügyészség összesen öt rendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt kezdeményezte annak a 39 éves gyulai férfinak az előzetes letartóztatását, aki az elmúlt hetekben öt családi házba tört be Békéscsabán.

A rendelkezésre álló adatok alapján az állapítható meg, hogy a gyanúsított 2016. május 05-18. között legalább öt békéscsabai családi házba tört be. A férfi általában befeszítette az ajtót, de volt, ahol egy ablakot tört be és azon mászott be a lakásba. A gyanúsított az egyik lakásból 3,5 M Ft értékben vitt magával készpénzt, arany ékszereket, karórákat és különféle műszaki cikket, további egy lakásból 41 ezer forint készpénzt zsákmányolt, illetőleg egy lakásból egy pár munkáskesztyűt lopott el, két lakásban pedig csak kutatást végzett, de nem vitt el semmit.

A gyanúsított korábban hét alkalommal volt büntetve vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt, különös visszaesőnek minősül, legutóbb 2016. március 27. napján szabadult.

A Békés Megyei Főügyészségtől megtudtuk, a kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt megalapozottan tartani lehetett attól, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a még fel nem talált tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével a bizonyítást megnehezítené, illetőleg a bűnismétlés veszélye is fennállt.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított előzetes letartóztatását 30 napra elrendelt.

 A korábbi cikkünk és a betörésről képek itt érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

FEL