Késsel vágták ki a kőrisfákat

2016. június 30. 13:13 | Fekete Kata

Sarkad külterületén intézkedtek a rendőrök engedély nélküli fakivágás miatt. A rendőrség lezárta a gyanúsítottakkal szemben folytatott nyomozást.
A Sarkadi Rendőrkapitányság rendőrei 2016. március 9-én délelőtt Sarkad külterületén egy magántulajdonú erdőhöz vonultak, ahonnan ismeretlen tettesek facsemetéket loptak el. A rendőrök már nem találták ott az elkövetőket, de az adatgyűjtésnek köszönhetően azonnal eljutottak az egyik sarkadi férfi lakhelyéhez. A 18 éves férfi udvarán megtalálták a pléddel letakart, 25 darab frissen kivágott tölgyfát, amelyről elmondta, hogy kézifűrésszel vágta ki. C. R-t a rendőrök előállították és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók a büntetőeljárás során szakértő segítségével megállapították, hogy az elmúlt hetekben közel 900 darab 3 és 8 centiméter közötti tölgy és kőrisfát vágtak ki az erdőből, amellyel több, mint 900 ezer forint kárt okoztak a sértettnek. Közben elfogták C. R. társát is, akit lopás bűntett elkövetése miatt szintén gyanúsítottként hallgattak ki. A nyomozás adatai szerint a 37 éves R. K. egy bozótvágó késsel járt fát lopni az erdőbe. A rendőrök a bozótvágót és a kézifűrészt lefoglalták, a megtalált fát pedig visszaadták a sértettnek.
 
A Sarkadi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a lopás bűntett miatt lefolytatott nyomozást befejezte és a keletkezett iratokat június 28-án a gyanúsítottakkal szemben vádemelési javaslattal a Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészségnek küldte el.

Forrás: Police.hu

FEL