Kesic Bogdan shotokan karate nagymester szemináriuma Békéscsabán

Megszokott eseménynek számít, hogy időről időre tapasztalt, neves harcművészek tartanak Békés megyében szemináriumi oktatást. Legutóbb például országos aikido hétvégét rendeztek Békéscsabán, amelyet egy szerb mester vezetett. Most ismét egy magas övfokozatú szerb nagymestert köszönthettek az érdeklődők a megyeszékhelyen.

Hanshi Kesic Bogdan 9 danos shotokan karate nagymester tartott kétszer másfél órás edzést. A békéscsabai Lakótelepi SE és a Nippon Seibukan Akadémia Magyarországi Egyesületének a meghívására érkezett Békéscsabára, és  az 5 danos Sensei Feszt Norbert vezette nagykanizsai KIME Shotokan Karate Egyesület is ellátogatott ide.

Változatos és tartalmas edzésen izzadhattak meg a karatékák, amelyben bázisgyakorlatok, formagyakorlatok, azok értelmezése (bunkai), valamint kendo technikák oktatása is szerepet kapott. Az edzések egy részében csoportbontással tartott edzést Sensei Feszt Norbert és a 2 danos Senpai Boros István, aki a tolmács szerepét is vállalta.

Érdekesség, hogy házigazdák, a 7 danos Shihan Gregor László  vezette goshinkai karatésok is egyre jobban és tanulékonyabban sajátítják el a formagyakorlatokat, bár ez távol áll ettől az önvédelem centrikus iránytól. Ők nem versenyeken indulnak, máshol bizonyítanak. Eredményesen vettek részt a Karate Maratonon, a bajnai tai-jitsu szemináriumon, a temesvári karate szemináriumon, vagyis nem unatkoznak.

Bár az egyesület célja a harcművészet különböző ágainak megismerése, a mostani rendezvény nem csak ezt a célt szolgálta. Kesic Bogdan mester ugyanis a vajdasági Nagybecskerekről (Zrenjanin) érkezett, vagyis Békéscsaba testvérvárosából, és így az edzés a testvérvárosi együttműködést is jól erősítette.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , ,