Kérsz egy gitárt karácsonyra?

2021. január 23. 13:38 | Such Tamás

Nem egyszer hallottam már, ha valakinek megszületik a harmadik, negyedik gyermeke és azt mondja, lassan összeáll a kispályás focicsapat. Tátrai egyszer azt nyilatkozta, amikor megékezett a hetedik unokája, hogy hamarosan kivan a hokibrancs.

Egy zenész haverom úgy 30 éve eltervezte, hogy neki egy komplett családi zenekara lesz. Fel is osztotta a szerepeket.... Ma egy kislánya van, aki nem túl sok hajlandóságot mutat a muzsika felé, de azért nagyon imádják egymást. És most belemehetnénk abba a felesleges okoskodásba is, hogy persze semmit sem szabad erőltetni, azonfelül a skac mindig azt hozza otthonról, amit lát, hall stb.

A békéscsabai Vida Rock Band Roll, az 5+1 tagú családi zenekar története épp ebből a két halmazból táplálkozik (a plusz ember a basszer, aki mindig külsős). Miután a gyerekek a fatert, azaz Vida Robit nem egyszer látták otthon és számos bulin „szegelni”, lassan kedvet kaptak a muzsikához.

„Jó 10 éve megkérdeztük a feleségemmel Ricsit (27), a legnagyobbikat, hogy kér-e egy gitárt karácsonyra? És naná, hogy kért! Majd autodidakta módon megtanult zenélni” – meséli a családfő.

 

Vida Róbert – Fotó: Vida Róbert archívumából

Robi a kettőnégyet tolja a Rockbörze ’86-on – Fotó: Vida Róbert archívumábólHamarosan össze is állt a csapat: Bence (25) dobos lett, szerencsére otthon volt dobszerkó. Zsani (23), a legképzetteb, ő a fuvolista-ének posztot vállalta el, és Roli (19), aki akkor még nem volt 10, először az apa súgója volt, majd amikor elérte a mikrofonállványt, az apja mellé állt másodfrontnak. Egyedül a bőgős ember változik.

Kérdésemre, hogy a szülei valaha zenéltek-e, Robi azt feleli, „Édesapám szeretett énekelni, a gyerekeink pedig szerencsére megkedvelték a zenét.”

Elmondása szerint mindig is magyar rockot, illetve saját dalokat (Ricsi: szöveg + zene) játszottak. 2019-ben 46 koncertet toltak – az 5-85 év közötti korosztálynak.

Már széltében-hosszában bejárták Békés megyét. Többek között nélkülük nem tartják meg a Nagyszénási Falunapot, továbbá visszatérő vendégek Zagyvarékason, illetve többször léptek fel romániai magyar lakta településein is.

És hogy hol próbálnak? Hát a nappalijuk stúdióvá van átalakítva, a falakon tojástartók a hangszigetelés szerves részét képezik.

 

Vida Róbert és Vida Ricsi – Fotó: Vida Róbert archívumából

A másfél éves Ricsivel – Fotó: Vida Róbert archívumából

 

Robi pedig ITT! mesél a KO Söröző szépségeiről.

Ezek is érdekelhetik

Itthon

Mezőberényben a Petőfi utcai gömbakácokat kivágták, gömbkőriseket ültetnek

Siklósi István, Mezőberény polgármestere még múlt év novemberében tájékoztatta a város lakóit arról, hogy a Petőfi utca nyugati oldalán lévő japán gömbakácok helyett gömbkőrisek ültetését tervezik. A napokban már arról számolt be, hogy a gömbakácok kivágása befejeződött, kezdődhet az ültetés, amelyhez segítőket várnak.
19:00
FEL