Kerékpártárolók rendezésére készül Békéscsaba önkormányzata

2022. június 22. 16:30 | Szabó Judit

Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának egyik feladata a kerékpártárolók éves rendezése. Idén ezt a műveletet a vasútállomáson és környékén július negyedike és nyolcadika között végzi majd el az önkormányzat. Ezzel kapcsolatban felhívásokat helyeztek ki több kerékpártárolóra is.

Békéscsaba önkormányzata és lakosai számára fontos, hogy rendezett legyen a város környezete, ezért a város számos lépést tesz. Ezen intézkedésekhez tartozik a kerékpártárolók környékének rendbetétele is. A vasútállomás környékén többen arra panaszkodnak, hogy az elhagyatott biciklik miatt sokszor van tele a tároló.

– A város másik végében lakom, viszont amikor erre járok, mindig tele van a tároló és mindig elég nehezen tudom lezárni a kerékpáromat – fogalmazott Mokos Martin.

Más úgy fogalmazott, hogy a kerékpárok tárolása semmilyen szempontból nincs megoldva.

– A buszállomás környékén nagyon kevés a tároló. Sok ember jár kerékpárral, többek között én is, itt szoktam hagyni a kétkerekűt, tovább megyek és ha végeztem, akkor el is viszem – mondta el Lantos Tibor

Békéscsaba önkormányzata ennek érdekében tárolórendezést végez július negyedike és nyolcadika között a vasút- és a buszpályaudvar környékén. A város jegyzője elmondta, hogy kisebb javításokat hajtanak majd végre, amelyek tartalmazzák a rozsdamentesítést, a festést, valamint az elhagyatott kerékpárokat elviszik a tárolókból.

Fotó: behir.hu

 

– A lényeg az, hogy azokat a kerékpárokat július negyedike reggelén begyűjtjük, amelyek a felhívás ellenére a tárolóban vannak. Minden egyes kerékpárról fényképet, jegyzőkönyvet veszünk fel, tehát egyedileg azonosított módon fogjuk őket tárolni egy jól őrzött helyen. Ha a tulajdonos jelentkezik a kerékpárjáért, akkor ki tudjuk neki adni – emelte ki Bacsa Vendel.

A jegyző hozzátette: ha a tulajdonos kilencven napon belül nem jelentkezik a kerékpárjáért, akkor talált tárgyként kezelik majd a kétkerekűeket, amelyek végül értékesítésre kerülnek. Bacsa Vendel kiemelte, hogy az akcióról a rendőrséget is értesítik. Elmondta, hogy ez a lépés azért volt szükséges, mert ha valaki lopásra gyanakszik, és bejelentené a kerékpárja eltűnését, akkor a rendőrségen is megtalálhatja a dokumentációt. Ha az illetőnek benne van a kerékpárja, akkor visszaadják neki.

 

Fotó: behir.hu

További programok »

Itthon

Egy vegyesboltban „nyit” újra a posta Gerlán

2022 novembere után csütörtöktől újra igénybe lehet venni a postai szolgáltatásokat Gerlán. Mint ismert, másfél évvel ezelőtt összesen hat fiókját zárta be a Magyar Posta Békéscsabán, köztük Gerlán is. Egy postapartneri programnak köszönhetően azonban ismét lehet majd a városrészben levelet, csomagot feladni, csekket befizetni vagy készpénzt felvenni.
17:09
FEL