Kerekasztalnál az ifjúságért

A fiatalokat érintő döntések, kérdések és problémák a középpontban.

Megalakult a Békéscsabai Ifjúsági Kerekasztal. A fórum tagjainak célja, hogy képviseljék a fiatalokat az önkormányzatok ifjúságot érintő döntéseivel kapcsolatban és megoldást találjanak a felmerülő igényekre, problémákra.

Miután lejárt a 2007-ben elfogadott ifjúsági koncepció, tavaly megkezdődött egy széles körben elindított tervezés. Ennek eredményeképpen jött létre az új koncepció, amelynek egyik alapköve lehet az ifjúság helyzetével foglalkozó kerekasztal és párbeszédrendszer működése.

– Szeretnénk azt, hogy folyamatosan élő kapcsolatunk legyen a fiatalok szervezeteivel, meghallgassuk egymás véleményét. A kerekasztal egyik célja, hogy a városvezetés tudjon a fiatalok legégetőbb kérdéseiről, problémáiról és lehetőség szerint segítsünk ezeket megoldani akár erkölcsi, akár pedig anyagi támogatással – fogalmazott Szarvas Péter polgármester.

Az alakuló ülés vendége volt Dombóvári Gábor is, aki a tavaly elindított nyíregyházi kerekasztal tapasztalatait osztotta meg a jelenlévőkkel.

– Azt gondolom, hogy egy kerekasztal azért tud jobban és hatékonyabban működni, mert sokkal nagyobb területet tud becsatornázni. Jobban összefoglalja azokat a kérdéseket, azokat a problémákat, amelyeket aztán a döntéshozók felé tud irányítani – hangsúlyozta Dombóvári Gábor.

Az alakuló ülésen jobban megismerhették egymást a korosztállyal foglalkozó szervezetek és intézmények tagjai, illetve delegáltjai. A fiatalok már az ifjúsági koncepció megalkotásában is aktívan bekapcsolódtak, ezt a munkát pedig tovább folytathatják, miközben felvethetik kortársaik javaslatait, építő jellegű ötleteit.

– A Békéscsabai Diákönkormányzat tagjai szép számmal vettek részt az ifjúsági koncepció kialakításában, ezért jó látni, hogy létrejött egy ilyen kerekasztal, ahol továbbra is folytathatjuk a munkát azokkal a szakemberekkel, akikkel eddig is együtt dolgoztunk – állapította meg Sárközi Regina, a Békéscsabai DÖK elnöke.

Az ifjúsági kerekasztal tagjai a tervek szerint évente négy alkalommal találkoznak majd. 

Megosztás:

Címke: ,