Kenuval indultak „történelmi” túrára a gyulai fiatalok és idősebbek

2020. augusztus 18. 13:53 | Hidvégi Dávid

Városnéző, kulturális és történelmi programra indult nagyjából huszonöt fiatal kedd délelőtt Gyulán, a Mogyoróssy János Városi Könyvtár mögül. A program célja, hogy a fiatalok megismerjék a város történelmét, ugyanakkor az idősebb generáció tagjai is részt vegyenek rajta.

Az Október 23. Alapítvány a NAPKÖR Társadalmi Innovációs Egyesület segítségével nyújtott be pályázatot még 2019-ben a “Jövőnket formáló múlt – történelmi és kulturális rendezvénysorozat” elnevezésű programra, amely a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként jött létre. A szervező alapítvány kuratóriumi elnöke a behir.hu kérdésére elmondta, hogy a nevükből eredően igyekeztek úgy szervezni, hogy az 1956-os forradalom főbb gyulai eseményeit is felelevenítsék. Bagyinszki Zoltán hozzátette: ezért indultak el az október 23-ai térről, ahol az emlékmű mellé minden résztvevő letett egy szál virágot, emlékezve a forradalom hőseire és mártírjaira. Korábban Gyulaváriban volt egy rendezvényük, a mostanit leszámítva pedig még 6-7 eseményben gondolkoznak a jövőre nézve, havi rendszerességgel.

 

 

Fodor György gimnáziumi tanár, az alapítvány egyik kurátora elmondta, hogy a helytörténeti ismereteket megpróbálták összekötni egy olyan programmal, ami kimozdítja otthonról a fiatalokat a nyár végén. Hangsúlyozta: ezért döntöttek a kenuzás mellett, így megmutatják azt is, hogy hol folyt korábban a Fehér-Körös.

 

Galéria

További programok »

Gyula

Visszatérhetnek a fecskék a gyulai vasútállomás épületére

Visszatérhetnek a fecskék a gyulai vasútállomás épületére, a MÁV március 31-ig kialakítja a madarak fészkeléséhez szükséges feltételeket – számolt be róla hivatalos közösségi oldalán Görgényi Ernő (Fidesz–KDNP) polgármester.
2024. február 20. 18:37
FEL