Kempo világbajnokság – Békés megyei versenyzőknek is szurkolhatunk

A kempo egy rendkívül összetett harcművészet, amely versenyeit több szabályrendszerben rendezi meg. Az  International Kempo Federation  (IKF) április 26-28-án rendezi meg tizenhatodik világbajnokságát Budapesten a MOM csarnokban.  

A Lacza Ádám Illés elnök vezette Magyar Kempo Szövetség már régóta készül a világbajnokság megrendezésére, hatalmas energiát és munkát belefektetve a rendezésbe. Az eseményről információkat a kempobudapest2018.com oldalon találhatnak.

Nemcsak a szervezés és lebonyolítás jelent óriási kihívást a szervezőknek, hanem az is, hogy hazai rendezésű világbajnokság lévén a magyar válogatottnak is élen kell járnia az eredményességben. Számos verseny, közös válogatott edzőtáborozás, alapos kiválasztás után alakult ki a népes magyar válogatott.

Békés megyéből a legtöbb versenyzőt az East Warriors Kempo és MMA Klub adja majd. Kiss Károly, aki nem csak edzőként, hanem versenyzőként is elindul, biztos abban, hogy érmekkel térnek majd haza, s akár a legfényesebb, az arany is szóba jöhet. Mind a K-1, mind a submission szabályrendszerben elindulnak a csabaiak.

Az East Warriors SE a következő versenyzőket delegálta a válogatottba: Vincze Krisztián, Hegedűs Máté, Hocz Csaba, Kiss Károly, Dolog György, Kugler Gábor, Kristóf Bálint. Ők már számos mérkőzésen, versenyen, látványos gálán bizonyították tehetségüket mind itthon, mind Európában, őt, Amerikában is.

A válogatott tagja a Békéscsabai Lakótelepi SE felnőtt kick-box válogatottja, Opauszki Dávid, aki a semi-contact szabályrendszerben harcolta ki az indulás jogát. Csütörtöktől tehát izgulhatunk értük!

 

A verseny tervezett  programja a következő

 

 2018. április 26., csütörtök

10:00 Megnyitó

11:00 Technikai versenyszámok (kata, fegyveres kata, önvédelem) és küzdelmi versenyszám (submission)

18:00 Éremátadás

 2018. április 27., péntek

10:00 Küzdelmi versenyszámok (semi kempo, knock down)

18:00 Éremátadás

 2018. április 28., péntek

10:00 Küzdelmi versenyszámok (kempo kumite, full kempo, kempo MMA)

18:00 Éremátadás

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,