Kari karácsonyt rendeztek a Gál Ferenc Főiskolán

2019. december 10. 06:15 | Gyemendi Réka

Kari karácsony címmel rendeztek programot hallgatóknak és leendő hallgatóknak Békéscsabán, a Gál Ferenc Főiskola főépületében. A rendezvényen kézműveskedéssel, ajándékvásárral, mézeskalács-díszítéssel és a hallgatók előadásaival várták az érdeklődőket.

A Kari karácsonyt második alkalommal rendezték meg az intézményben. Az ünnepre hangoló programokon túl nyílt napot is tartottak, ahol ismertették a szakokat, tájékoztatták az érdeklődőket a duális képzésről, bemutatták a felvételi eljárást, valamint a campust és a kollégiumot is.

Ezt követően az aulában folytatódott a program, ahol a második, reményt jelképező adventi gyertya is lángra gyúlt, dr. Esiobu A. Augustus plébános a négy gyertya szimbolikáját hangsúlyozta.

– Mire a koszorún minden gyertyát meggyújtunk, reményeink szerint a lelkünk mind a négy oldala Krisztus világosságára talál. Mindenkinek megvan a helye a lelkünkben, a kérdés, hogy milyen helyet kap az illető, és az illető helye megkapta-e már a világosságot a lelkünkben – fogalmazott.

Dr. Kozma Gábor, a Gál Ferenc Főiskola rektora elmondta: ez egy olyan ünnep, amely évről-évre visszatér és mindig más.

– A résztvevők is változnak, hiszen mindig más hallgatók jönnek. Változunk mi, oktatók és a munkatársak is. Személyünkben és igyekezetünkben is. Ez az adventi készülődés üzenete, hogy hétről hétre egyre inkább mélyüljünk el abban, ami igazán a feladatunk, a célunk, készüljünk a Megváltó születésének ünnepére, ami a  legteljesebb szeretet ünnepe – hangsúlyozta a rektor.

A programon többek között Fejes Dominika, Petrás Kíra, Dénes Dorina, Csizmadia Szonja és Császár Vivien hallgatók működtek közre.

 

Galéria

 

További programok »

Itthon

Megalakult a Gazdaságvédelmi operatív törzs

A Gazdaságvédelmi operatív törzs elsődleges célja a magyar gazdaság növekedési pályára állítása, ezért azonosítja és felszámolja azokat az adminisztratív szabályokat, bürokratikus terheket, amelyek fékezik a gazdaságot, akadályozzák a vállalkozások működését - mondta a pénzügyminiszter a testület alakuló ülését követő sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.
16:55
FEL