Karácsonyoztak a Degré utcai gyermekotthon lakói

2018. december 19. 16:50 | Szabó Rita

Karácsonyi ünnepséget rendeztek a Degré utcai gyermekotthon lakóinak szerdán. A fiatalok és gondozóik a hagyományokhoz híven változatos ünnepi műsorral készültek.

 

 

Igazi ünnepi hangulat járta át a Degré utcai gyermekotthont. A sérült gyerekek és fiatalok a gondozóikkal közösen, karácsonyi műsorral szórakoztatták az otthon többi lakóját. Verseltek, énekeltek és táncoltak a fellépők a karácsonyi ünnepségen.

Az intézmény életében már hagyománynak számít, hogy szenteste előtt pár nappal, műsorral egybekötött programmal várják közösen a karácsonyt. A fiatalok minden évben izgatottan készülnek erre az alkalomra.

– Nagyon szép ez az ünnep. Ügyesek voltak a lakók, nagyon büszke vagyok rájuk - mesélte Jónás Zoltán az intézmény egyik ellátottja, aki maga is fellépett az egyik műsorszámban.

Kovács Ildikó azon dolgozók egyike, akik felkészítik a gyerekeket egy-egy ilyen előadásra. Az intézmény munkatársa elmondta: próbálja úgy segíteni a fiatalokat, hogy mindenki megmutathassa tehetségét.

 

 

– Először is feltérképezem, hogy ki miben tehetséges. Hobbi szinten éneklek, és azt hiszem ez az, ami a legközelebb áll hozzám.  Elmondhatom azt is, egy álommunka számomra az, hogy a fiatalokkal és az énekkel kapcsolatos dolgokkal foglalkozhatom. Általában a  terápiáim is a zene és ének köré csoportosulnak - árulta el a fejlesztőpedagógus.

Az intézmény szociális és mentálhigiénés csoportvezetője megjegyezte: több mint 20 fiatal vállat szerepet az idei műsorban, ami azt mutatja, hogy szívesen és lelkesen veszik ki a részüket a produkciók összeállításában.

– Másfél, két hónappal az ünnepség előtte már elkezdik a készülődést a fiatalok. Együtt találják ki, hogy mi legyen a műsorterv, a koreográfia, hogy ki miben szeretne részt venni. A kollégáim nagyon nagy részt vállalnak abban, hogy felkészítsék őket - hangsúlyozta Szili Ilona.

A sérült fiatalok, csak úgy, mint egészséges társaik, családias, meghitt hangulatban várják az ünnepeket, melyet sokan családi körben ünnepelhetnek, de akadnak olyanok is, akik az otthon falain belül karácsonyoznak majd.

 

 

További programok »

FEL