Karácsonyoztak a Degré utcai gyermekotthon lakói

Karácsonyi ünnepséget rendeztek a Degré utcai gyermekotthon lakóinak szerdán. A fiatalok és gondozóik a hagyományokhoz híven változatos ünnepi műsorral készültek.

 

 

Igazi ünnepi hangulat járta át a Degré utcai gyermekotthont. A sérült gyerekek és fiatalok a gondozóikkal közösen, karácsonyi műsorral szórakoztatták az otthon többi lakóját. Verseltek, énekeltek és táncoltak a fellépők a karácsonyi ünnepségen.

Az intézmény életében már hagyománynak számít, hogy szenteste előtt pár nappal, műsorral egybekötött programmal várják közösen a karácsonyt. A fiatalok minden évben izgatottan készülnek erre az alkalomra.

– Nagyon szép ez az ünnep. Ügyesek voltak a lakók, nagyon büszke vagyok rájuk – mesélte Jónás Zoltán az intézmény egyik ellátottja, aki maga is fellépett az egyik műsorszámban.

Kovács Ildikó azon dolgozók egyike, akik felkészítik a gyerekeket egy-egy ilyen előadásra. Az intézmény munkatársa elmondta: próbálja úgy segíteni a fiatalokat, hogy mindenki megmutathassa tehetségét.

 

 

– Először is feltérképezem, hogy ki miben tehetséges. Hobbi szinten éneklek, és azt hiszem ez az, ami a legközelebb áll hozzám.  Elmondhatom azt is, egy álommunka számomra az, hogy a fiatalokkal és az énekkel kapcsolatos dolgokkal foglalkozhatom. Általában a  terápiáim is a zene és ének köré csoportosulnak – árulta el a fejlesztőpedagógus.

Az intézmény szociális és mentálhigiénés csoportvezetője megjegyezte: több mint 20 fiatal vállat szerepet az idei műsorban, ami azt mutatja, hogy szívesen és lelkesen veszik ki a részüket a produkciók összeállításában.

– Másfél, két hónappal az ünnepség előtte már elkezdik a készülődést a fiatalok. Együtt találják ki, hogy mi legyen a műsorterv, a koreográfia, hogy ki miben szeretne részt venni. A kollégáim nagyon nagy részt vállalnak abban, hogy felkészítsék őket – hangsúlyozta Szili Ilona.

A sérült fiatalok, csak úgy, mint egészséges társaik, családias, meghitt hangulatban várják az ünnepeket, melyet sokan családi körben ünnepelhetnek, de akadnak olyanok is, akik az otthon falain belül karácsonyoznak majd.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , , ,