Karácsonyi hangulat a bábszínházban - galéria

2015. november 23. 14:12 | behir.hu

Meghitt, ünnepi hangulatban készülnek a Békéscsabai Napsugár Bábszínház művészei az Öröm hallik minden felöl című zenés bábelőadásukra, amelyet a közönség is láthat advent első vasárnapján Békéscsaba főterén. Lenkefi Zoltán, a bábszínház igazgatója kifejtette: már hagyománnyá vált, hogy minden évben egy előadással kedveskednek a békéscsabaiknak advent alkalmából. Az előadás főként koncert lesz, amelyet árnyjátékkal tesznek még meghittebbé a színészek. A produkcióban részt vesznek óvódások is, akik külön műsorral készülnek. Az igazgató elmondta, hogy a zenés árnyjátékos produkció hamarosan a Nemzeti Színházban is látható lesz. A bábszínház következő előadása A királykisasszony, aki nem mehetett el a bálba című meséje lesz, amelyet december 5-én láthatnak a bábszínházban az érdeklődők.

Az előadás rendezője, Soós Emőke elmondta, hogy nehéz dolguk van a próbák során, hiszen össze kell hangolniuk a zenét, a képeket, a jelenteket és a hangulatot, ami igen összetett feladat. Fontos számára, hogy életre keljenek a figurák és a jelenetek, amelyben a zene is segítséget nyújt. A zenekar szerves része a darabnak, hiszen a karácsonyi hangulathoz a meghitt zene is hozzá kapcsolódik. Lovas Gábor zeneszerző elmondta, hogy először népdalokat választottak ki, amelyek adventi, karácsonyi témájúak és utána a darabhoz igazították a zenéket.

Dénes Emőke színész hangsúlyozta, hogy a próbák mindig jó hangulatban telnek, hiszen a művészek ráhangolódnak az előttük álló feladatokra. Hozzátette: az új kihívások mindig érdekesek és a legfontosabb az számára, hogy igazi, élő legyen az előadása. 

A zenés darabot advent első vasárnapján, november 29-én, a 16 órakor kezdődő Békés Csabai Gyertyagyújtás keretében láthatják az érdeklődők Békéscsaba főterén.


Kora Éva Robertina

FEL