Karácsonyi csomagok cukorbeteg gyermeket nevelő családoknak a Diabolótól

2021. december 11. 11:58 | Mikóczy Erika

A Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért folyamatosan segítséget nyújt a cukorbeteg gyermekek, fiatal felnőttek családjainak.

Az eszközök beszerzésétől az ismeretterjesztésen át a tanácsadásig, a mindennapi élet tevékenységéinek megszervezéséig sok mindenben lehet rájuk számítani, és még az ünnepeket is igyekeznek szebbé tenni.

Mint azt Kosznáné dr. Pule Ilona, az alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, most az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatának köszönhetően – egy nyertes projekt egyik programelemeként – kétszáz higiénés és karácsonyi csomagot készítettek és juttatnak el Békés megyei, cukorbeteg gyermeket nevelő családoknak.

– A járványhelyzethez igazodva a csomagokban van például antibakteriális folyékony szappan, törlőkendő, diabetikus vagy gluténmentes mogyorókrém, szaloncukor, teljes kiőrlésű vagy gluténmentes tészta, de beletettük egyebek mellett a Diabetes Junior magazint is, amelyben rengeteg hasznos információt találnak a családok – tudtuk meg Kosznáné dr. Pule Ilonától.

Indulásra készen 7 Pettyes Szülői Mentorhálózat tagjai (fotó: Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért)

 

Az ajándékot szombaton délelőtt indította útnak az alapítvány Békéscsabáról, méghozzá egészen különleges módon. A megyét hét részre osztották, a csomagokat pedig a 7 Pettyes Szülői Mentorhálózat segítségével juttatják el az érintetteknek. A mentorhálózat tagjai cukorbeteg gyermekek anyukái, akik felvállalták, hogy Békéscsabáról a megye különböző pontjaira viszik, házhoz szállítják az érintetteknek a meglepetést.  

Galéria

További programok »

Itthon

3. Főzz és Segíts! – Amikor is jó együtt lenni, jó együtt tenni, jó együtt enni

A Békés Vármegyei Kormányhivatal a 24. Gyulai Pálinkafesztivál részeként vasárnap kora reggel – a pálinkafesztivál keretében második alkalommal – harmadjára rendezte meg a Főzz és Segíts! jótékonysági karitatív rendezvényét. A Rondella melletti várkertben mintegy 40 csapat főzte a paprikás krumplit. A befolyt bevételt a Kádas György Alapítvány, illetve a Hatodik Érzék A Fogyatékkal Élőkért Egyesület számára ajánlották föl a szervezők.
2024. május 19. 15:06
FEL