Kara Tündére emlékeznek a Jókai színházban

2019. október 1. 11:41 | behir

Október 5-én a teátrum kinyitja kapuit azok számára, akik el szeretnének búcsúzni a művésznőtől.

Szeptember 6-án, 45 évesen elhunyt Kara Tünde, a Békéscsabai Jókai Színház Jászai Mari-díjas, kétszeres Gálfy László Gyűrű-díjas színművésze. Október 5-én 14 és 17 óra között a színház kinyitja kapuit mindazok számára, akik szeretnének elbúcsúzni a művésznőtől. A nagyszínpadon ez idő alatt folyamatosan vetítik a szerepeiből készített filmösszeállítást – olvasható a teátrum honlapján.

A színművész többek közt az Othellóban Emíliát játszotta, a Lear királyban Gonerilt, az Üvegfigurákban Laurát, a Koldusoperában Peachum feleségét, Celiát, az I. Erzsébet színészkirálynőjét. Az Advent a Hargitán előadásában három figurát keltett életre, Árvai Rékáét, annak anyjáét és lányáét, máskor Marlene Dietrichként bűvölte el a közönséget. A Bernarda Alba házában Ponciájával maradandót alkotott, a Karkithemiában pedig saját sorsát, betegségét vitte színpadra, hogy vigaszt nyújtson és erőt adjon a szenvedőknek.

Művészi pályája mellett óriási példával szolgált emberségből, méltóságból, valahányszor a sors kegyetlen próbatételeket mért rá – folytatódik a közlemény. Hittel és akaraterővel vállalta a küzdelmet a betegségek ellen, amikor meggyógyult, mély - elhivatottsággal, küldetésként - tanácsadással és színpadi játékával igyekezett segíteni másokon, tartani a lelket az elesettekben.

Ezek is érdekelhetik

További programok »

Kultúra

FEL