Kaposi László: Mutyi-gyanús az üdülőértékesítés

2018. augusztus 29. 12:31 | behir

Augusztus 23-án soron kívüli ülést tartott Békéscsaba képviselő-testülete. A közgyűlésen elhangzottakat írásban értékelte Kaposi László, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője.

Az alábbiakban Kaposi László véleményét olvashatják a közgyűlésen elhangzottakról.

„Sajnos a 2018. évi költségvetés kiadási és bevételi oldalának egyensúlyban tartása reményében a bevételi oldalon tervezésre kerültek bizonytalan kimenetelű ingatlanértékesítések is.

2018. június 21-én testületi döntés született a Balatonszárszó Kültelek utcai üdülő ingatlan eladásáról, melynek szakértő által becsült nettó értéke 58 100 000 Ft. Ezt 100 000 000 Ft + áfa kikiáltási áron, azaz 127 millió Ft-ért hirdette meg az önkormányzat. A nyilvános árverés 2018. augusztus 28-ára volt kitűzve. A békéscsabai önkormányzat pénzügyi, gazdasági és városfejlesztési bizottsága a 2018. augusztus 8-án tartott ülésén úgy döntött, hogy felülvizsgálati javaslattal visszahozzák a közgyűlés elé az ügyet.

A bizottságokban és a testületben is túlnyomó többségben lévő Fidesznek ez könnyű feladat volt. Számomra és sokak számára meglepő, hirtelen fordulattal a Fidesz frakció úgy döntött, hogy a másik, értékesebb, a Balatonszárszó Jókai Mór u. 5. szám alatti ingatlant kívánják nem feltuningolt áron, hanem csak az értékbecslő által megállapított alapértéken értékesíteni.

Számomra felháborító, hogy ezek a nagy értékű ingatlanok a hanyag, felelőtlen kezelés miatt a hosszú évek során leamortizálódtak, majd jóformán telekáron megvételre kínáljuk őket.  

Arra a kérdésemre, hogy a jobban teljesítő Magyarországon belül Békéscsaba városa miért kerül ilyen pénzügyi válságba, a költségvetési rendelet megalkotásában saját bevallásuk szerint is igen nagy dominanciával rendelkező Fidesz frakciótól nem kaptam választ.”

Kaposi László

 

További programok »

FEL