Kapitális ponty a berényiek kettős-körösi horgászversenyén

2017. október 16. 14:46 | Tószögi György

Hosszan tartó, mosolygó napsütéssel és kellemes hőmérsékletekkel kedveskedik az ősz a horgászoknak, amelyet számos horgászegyesület használ ki, hogy lebonyolítsák utolsó horgászeseményeiket a megyei vizek partján. Így tettek nemrégiben a mezőberényi horgászok is, akiknek kettős-körösi horgászversenyén egy kapitális vadvízi tőponty tette tiszteletét nem kis meglepetést és izgalmat, no meg örömet okozva a lelkes aktívának. Az eseményekről Székely Tibor, a Mezőberényi Horgászok Egyesületének tagja így számol be tollvégről:

2017. október 6. és 8. között 13. alkalommal rendezték meg a mezőberényi horgászok talán legjobban várt közösségi eseményét, a Halibi horgászbolt által szervezett kettős-körösi horgászversenyt.

A verseny mindig nagy népszerűségnek örvend a horgászok körében, amely még a szokatlanul kései időpont dacára is szép számmal vonzotta a nevezőket. Idén mintegy 29 horgász ragadott pecabotot, és ki a partról, ki pedig csónakjából, hajójából próbálta szákba terelni az uszonyosokat.

 

Fotó: Székely Tibor

 

A szép őszi időjárás úgy látszik a halakra is kedvező hatással volt, mert a folyóban egy ritkán látható hatalmas termetű, kereken 15 kilogrammos ponty is horogra akadt Bondár Ákos jóvoltából, akinek már nem ez volt az első 15 pluszos pontya a Kettős-Körösből. De Hidasi László 2,07 kilogrammos fogassüllője, illetve Bárdi Mihály 3,3 kilogrammos csukája is ámulatba ejtette a mérlegelésen sürgölődő horgásztársakat. Az említett fogásokon kívül még számos keszeg, kisebb, de méretes ponty került a mérlegelő szákba.

 

Bondár Ákos „tizenötöse” féltő gondoskodásában – Fotó: Székely Tibor

 

Hidasi Laci fogas fogása – Fotó: Székely Tibor

 

A verseny legnagyobb halát is kifogó Bondár Ákos végső győzelméhez nem férhetett kétség, a képzeletbeli dobogó második fokára Bárdi Mihály állhatott fel, míg Emrich Zoltán az előkelő harmadik helyet szerezte meg.”

Végeredmény:

  1. Bondár Ákos 27,77 kg
  2. Bárdi Mihály 14,75 kg
  3. Emmrich Zoltán 9,95 kg
  4. Lajos Mihály 7,20 kg
  5. Nagy István 7,0 kg
  6. Hidasi László 6,87 kg

Krcsmarik Tibor a verseny főszervezője, a Halibi horgászbolt tulajdonosa – Fotó: Székely Tibor

 

Fotó: Székely Tibor

 

Fotó: Székely Tibor

További programok »

FEL