Kanadai gyártóhoz kerül a Rubik-kocka

2020. október 29. 13:30 | behir

A Spin Master nevű cég 50 millió dollárért, vagyis több mint 15 milliárd forintért vásárolja fel a világhírű játékot.

– Engem is teljesen meglep a tény, hogy ennyi évtized pédátlan technológiai fejlődése után egy ilyen egyszerű játék ilyen hihetetlenül népszerű maradt – nyilatkozta Rubik Ernő. Mint mondta, izgatottan várja, hogy az új tulajdonos beteljesíti álmát, hogy játékok által neveljenek értelmes jövő nemzedékeket – írja a huffingtonpost.ca.

A felataláló 1974-ben alkotta meg a játékot, amely eredetileg a Bűvös Kocka nevet viselte. A találmányt 1977. december 31-én szabadalmazták, majd a 80-as évek elején a világ egyre több országában jelent meg. A statisztika szerint Magyarországon minden tizedik ember rendelkezik a Rubik-kocka eredeti vagy valamilyen más változatával. A Rubik-kocka-világbajnokságot 1982-ben rendezték meg először, 2003 óta pedig kétévente tartják meg. 

További programok »

Gazdaság

Sikeres az elektromos kerékpárok vásárlását támogató pályázat

Lezárult az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által meghirdetett elektromos rásegítésű kerékpárok vásárlási támogatásának első pályázati köre. Az elektromobilitást ösztönző pályázat sikeres: több mint ezren pályáztak több mint 110 millió forint értékben - idézte a minisztérium Kaderják Péter energia- és klímapolitikai államtitkárt az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.
2020. november 29. 16:33
FEL