Kamatstop: A kormány az október végi szinten rögzíti a jelzáloghitelek kamatait

2021. december 22. 15:01 | behir

Orbán Viktor miniszterelnök a hivatalos közösségi oldalán adott hírt a kormányülés egyik, sokakat érintő döntéséről.

– A legfontosabb kérdés ma az áremelkedés, az infláció volt. Egész Európa szenved, mert nőnek az energiaárak. Magyarország védekezik, védi a családokat: emeljük a minimálbért, a nyugdíjakat, fenntartjuk a rezsicsökkentést, rögzített árat vezettünk be az üzemanyagok tekintetében.  De az infláció más területeket is érint, például a korábban felvett hitelek kamatait is, ezért új védelmi vonalat kell megnyitnunk, így lakossági kamatstopot vezetünk be – mondta Orbán Viktor.

Ennek értelmében a kormány október végi szinten rögzíti a jelzálogalapú hitelek kamatait. Az intézkedés január elején lép hatályba, és az év első felének végéig tart. Így a februári törlesztőrészlet már alacsonyabb lesz, mint a korábbiak.

 

További programok »

Gazdaság

Lassul az európai gázkészletek feltöltése

Az európai föld alatti tárolók (UGS) gázkészlete megközelítette a 60 százalékot június végére, de a feltöltés mértéke lassult az előző hónapokhoz képest - áll a 26 ország 70 földgáz-infrastruktúrát (gázvezeték, gáztározó és cseppfolyósföldgáz-terminál) üzemeltető vállalatát képviselő Európai Földgáz-infrastruktúra Szövetség (GIE) jelentésében
2022. július 3. 10:30
FEL