Kamarazene a katolikus templomban

2016. november 23. 09:15 | behir.hu

November 26-án este 18 órától kamarazene koncertet tartanak a belvárosi római katolikus templomban. Szombaton Mihaela Buhaiciuc énekművész és Szabó Levente orgonaművész érkezik Békéscsabára.

Mihaela Buhaiciuc énekművész, előadó és zenepedagógus 10 évet tanított az AEÁ-ban az Alabama állami University of Mobile-on, és a New York-i Stony Brook Egyetemen. Jelenleg a Romániai Brassói Transilvania Egyetemen magánének tanár, és egyben a tanszékvezető.

Szabó Levente erdélyi származású orgonista. A Kolozsvári Gh. Dima Zeneakadémián, orgona szakon tanári diplomát szerzett. Orgonaművészi repertoárjában Rheinberger, Reger, Liszt, Messiaen, Frescobaldi, Buxtehude, Bach, Rameau művek szerepelnek. Érdeklődési körébe tartozik a barokk zene és korhű előadási módja. Az AEÁ-ban, a Trafford kiadónál jelentette meg 2016-ban Márton Áron erdélyi püspök emlékére írt “Ecce Sacerdos Magnus” szerzeményét. Ezen kívül, az utóbbi időben zenei átiratokat készít orgonára és zongorára, Bach, Händel, Telemann, Mozart és Scarlatti eredeti hangszerekre írt műveiből.

Békéscsabán Telemann, Frescobaldi, Mozart és Desfontaines művei is felcsendülnek. A koncert 18 órakor kezdődik a belvárosi római katolikus templomban. 

Ezek is érdekelhetik

FEL