Nyárvégi Hangkavalkád Fesztivál

2022. augusztus 12. 18:10 | behir

Tizennegyedik alkalommal rendezik meg 2022. augusztus 21-30. között Gulyás Márta Liszt-, Weiner- és Magyar Érdemrend Lovagkereszt- díjas zongoraművész és Luis Fernando Pérez Albéniz-díjas, spanyol zongoraművész nemzetközi zongora- és kamarazene mesterkurzusa és koncertjei Békéscsabán a Bartók Béla Szakgimnázium és AMI-ban. A mesterkurzuson magyar és külföldi egyetemi hallgatók és ifjú művészek vesznek részt.

A békéscsabai közönség a Nyárvégi Hangkavalkád Fesztiválon a Zeneiskola Bartók Termében 2022. augusztus 21-én vasárnap 19 órától Gulyás Márta kamarazene-estjét hallgathatja meg, melyen közreműködik Lokodi Károly hegedűművész, a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia Tiberius Vonósnégyesének tagja és Tomasz Máté  Junior Prima Díjas gordonkaművész. A hangversenyen Mozart C-dúr triója és Brahms: H-dúr triója  hangzik el.

2022. augusztus 26-án pénteken 19 órakor Luis Fernando Pérez lép színpadra. Műsorában Schubert: Asz-dúr variációk egy saját témára négy kézre, Rachmaninov: Szvit Nr.2 op.17 két zongorára, Mompou: Variációk egy Chopin témára, Granados: Romantikus jelenetek csendülnek fel. Zongoraestjén partnere Császár Zsuzsanna zongoraművész, a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karának tanára lesz.

A fesztiválon idén először zongora- és kamarazene versenyt rendeznek a mesterkurzus hallgatóinak részvételével, 2022. augusztus 27-én szombaton 16 órakor a Bartók -teremben. 

A mesterkurzus résztvevőinek Gálakoncertje és a verseny díjkiosztója augusztus 29-én hétfőn 17.00 és 18.30 órakor kezdődik. Az ifjú muzsikusok augusztus 24-26 között és augusztus 28-án Déli Matiné hangversenyek keretében is bemutatkoznak a zeneiskolában.

A rendezvényekre a belépés díjtalan.

További programok »

FEL