Kálmán Tibor: Fokozatosan nyitnak a békési közintézmények

2021. május 5. 14:28 | D. Nagy Bence

A városban a legtöbb helyen már üzemelnek a teraszok, hamarosan pedig a fürdő is megnyitja kapuit.


– Általános iskoláinkban részben, óvodáinkban pedig teljes kapacitással várják a gyerekeket a pedagógusok, míg középiskolásaink ezekben a napokban az érettségi körüli teendőkkel birkózva tértek vissza az iskolapadba. A vonatkozó szabályok kihirdetése után intézményeink is gyorsan felkészültek a nyitásra és egymás után kezdik meg működésüket – osztotta meg közösségi oldalán Kálmán Tibor, Békés polgármestere. 

Május 1-jén a kikötő nyílt meg újra a nagyközönség, a sportolók, valamint a horgászok számár.

– Május 6-án a fürdő és a könyvtár, május 18-án pedig a múzeum is megnyitja kapuit. Az intézmények a rendelkezések értelmében oltási igazolvány felmutatásának függvényében látogathatóak – fogalmazott a polgármester. Mint írta, a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ és a Dánfoki Üdülőközpont a folyamatban lévő pályázati és karbantartási munkálatok végeztével áll majd mind a békésiek, mind a városba érkező vendégek rendelkezésére.

Forrás: Facebook/Kálmán Tibor - Hivatalos

További programok »

Kultúra

Blahalouisiana a Stégen

A Blahalouisiana lépett szombat este a Csabagyöngye Stég fedélzetére. A közönség egyharmada a murin lejtett – igaz eleinte félgázzal –, a másik a Munkácsy-hídon és a Stéggel szembeni Peronon héderezett, valamint a maradék harmad pedig a belga-orosz meccset nézte otthonában.
09:05
FEL