Kálmán Tibor: Célunk a leszakadó városrészek felzárkóztatása

2021. január 24. 07:39 | behir.hu

Elosztották Békésen a leszakadó városrészek fejlesztése kapcsán megépült kertes házakat. Az érintettek hamarosan birtokba vehetik új otthonaikat.

– Noha még mindig jelentős az érdeklődés a projekt során megépült, bérlakásként funkcionáló kertes házak iránt, a beruházás ezen része mára már lezártnak tekinthető – osztotta meg közösségi oldalán Kálmán Tibor, Békés polgármestere. Mint írta, az érintett családokat egy 2017-ben elindított komplex felzárkóztatási program résztvevőiként, összetett feltételrendszer alapján választották ki.

A polgármester kiemelte, hogy ez többek között képzést, egy-egy mentor kijelölését is magában foglalta azon jelentkezők részére, akik kimondottan a szegregátumnak minősülő városrészben éltek, és vállalták, hogy elköltöznek onnan.

– A szakemberek és segítők az elkövetkező időszakban is nyomon követik, segítik ezen családok életét, amelyet egy fejlesztési terv szerint, közösen építettek fel. Bízom benne, hogy a program hathatós segítséget jelent majd a családok jövőképének valóra váltásában, ugyanakkor azon dolgozunk, hogy a jövőben is be tudjunk vonni ehhez hasonló pályázatokat városunk leszakadó városrészeinek felzárkóztatásába – foglalta össze a városvezető.

Forrás: facebook/Kálmán Tibor

További programok »

FEL