K-1 Junior OB: Fekete Mihály bajnok

Petrina Pál is győzött Tökölön.

Tökölön rendezték a kick-box ringes junior országos bajnokság döntőjét, mellette a felnőtt full-contact országos bajnokság  fináléját és a felnőtt low-kick és K-1 bajnokság 2. fordulóját is itt bonyolították.

A verseny a junioroknál nem csak az országos bajnoki címeket döntötte el, hanem az augusztus végi, dublini junior világbajnokságon való indulás jogát is. Békés megyét a Békéscsabai Lakótelepi SE kick-box szakosztályának versenyzői képviselték. A megnyitókor a Magyar Kick-box Szövetség elnöke, Galambos Péter a ringben, a bírói kar bemutatásakor egy díszes serleget átadva búcsúztatta hivatalosan Gregor László nemzetközi kick-box bírót, aki visszavonult a bíráskodástól. A versenyt színvonalasan megrendező Szigetszentmiklós-Tököl SE vezetője, Gnyálin István is ajándékkal lepte meg barátját.

Junior K-1 71 kg-ban Fekete Mihály a hatvani Laska Bencével vívott országos döntőt. Az első két menet döntetlen lett, a harmadik menetben nagy hajrát nyitott Fekete, és a menet fölényes nyerése azt jelentette, hogy Haskó István tanítványa országos bajnok lett.

A rutinosnak mondható, felnőtt Petrina Pál szoros mérkőzést vívott a Gönci team-hez tartozó Horváth Dávid ellen K-1 57 kg-ban. A békéscsabai fiú „begyújtotta a rakétákat”, jó formában törte meg ellenfele ellenállását és biztosan nyert, megnyerve ezzel a fordulót, és örömet szerezve edzőjének, Hricsovinyi Károlynak. Klubtársa, Pap József mindent megtett Gönczi Alex ellen K-1 63,5 kg-ban, de ez most az ezüstéremhez volt elegendő a fizikálisan erősebb ellenfél ellen.

A tehetséges, még junior korú Priskin Nikolett egy bemutató mérkőzést vívott a felnőtt válogatott Rákóczi Renáta ellen. Bár vesztett, de jól szolgálta a felkészülését, hiszen kemény mérkőzést vívott.

Eredmények:
K-1 szabályrendszer:
Junior férfi 71 kg.
1.Fekete Mihály (Békéscsabai Lakótelepi SE)  Edző:Haskó István

Felnőtt férfi:
57 kg. 1.Petrina Pál (Békéscsabai Lakótelepi SE-Energy Gym)
63,5 kg. 2.Papp József  (Békéscsabai Lakótelepi SE-Energy Gym)
 

Megosztás:

Címke: , ,