Felemás nap Belgrádban

2015. október 29. 12:34 | behir.hu

A szerdai napon folytatódott Belgrádban a kick-box világbajnokság. A békéscsabai versenyzők a legjobb 16 között harcoltak a továbbjutásért. Az újonc Petrina Pál legyőzte horvát ellenfelét, Géczei Róbert azonban szoros meccsen alulmaradt egy azeri riválissal szemben.

Látványos, színvonalas mérkőzések, rendkívül felkészült mezőny jellemzi a világbajnokságot. Nem elég hangsúlyozni, hogy minden idők egyik legkeményebb mezőnye érkezett Belgrádba. Ezt mutatják az eredmények is, hiszen több nagy név is csak úgy került tovább, hogy egy-egy pont döntött a javára. Ez vonatkozik a magyar csapat versenyzőire is.

A békéscsabaiak közül Géczei Róbert nagy csatát vívott az azeri Eljur Darjagir ellen. A csabai versenyző mindent megtett, és fordulatos, változatos küzdelmek után minimális, 2:1 arányú pontozással alulmaradt 30 éves, nagyon higgadt és rutinos ellenfelével szemben, ráadásul úgy, hogy egy bírónál csak egy pont volt a hátránya. Az az egy pont egy szabályos ütés, vagy combra mért rúgás, vagyis minimális. Talán, ha az egyik fiatal, kezdő pontozóbíró nem csak az első menet közepén meri megadni a pontokat Géczei Róbert javára… A lényegen nem változtat, de egy ilyen mérkőzés után a vesztes is emelt fővel jöhetett le a ringből.

Az újonc Petrina Pál egy remek mérkőzést vívott a horvát Franjo Opacakkal, és a végén Petrina kezét emelte magasra a bíró, mégpedig 3:0 arányú, egyhangú pontozással. Ezzel bejutott a legjobb nyolc közé, ahol sportolói pályafutásának legkeményebb mérkőzése vár rá az orosz világ- és Európa-bajnok címvédő Szergej Orzsak ellen. Elnézve viszont azt, hogy a neves versenyzők sem mehettek biztosak ebben a szoros mezőnyben, Petrina is okozhat kellemes meglepetést. Vesztenivalója nem neki van elsősorban, és ez a mérkőzés már éremért zajlik. Már megtette a magáét, mert ebben a mezőnyben mérkőzést nyerni is nagy fegyvertény.

Eredmények:
low-kick 
57 kg: PETRINA PÁL – Franjo Opacak (Horvátország) a 8-ba jutásért. 3:0
63,5 kg: Géczei Róbert – ELJUR DRJAGIR (Azerbajdzsán) a 8-ba jutásért. 1:2

Forrás: Gregor László

FEL