Júliusban 32 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, 4,745 millióan dolgoznak

2023. augusztus 25. 09:08 | behir.hu

A kormány a háború és szankciók sújtotta nehéz gazdasági helyzetben is mindent megtesz a családok, a nyugdíjasok és a munkahelyek megvédése érdekében. A KSH adatai szerint egy év alatt 32 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma - értékelte a legfrissebb adatokat pénteki közleményében Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

Ma Magyarországon 4,745 millióan dolgoznak, miközben a regisztrált álláskeresők száma rekord alacsony. A kormány intézkedései pedig nemcsak megvédték, hanem tovább növelték a foglalkoztatottságot Magyarországon.

Czomba Sándor kiemelte, hogy a kormány célja a nehéz gazdasági környezetben is változatlan: meg kell védeni a családokat és a munkahelyeket. A gazdaság alapjai erősek, újabb és újabb beruházások érkeznek hazánkba.

A kormány célja, hogy 2023-ban megerősítsük a gazdasági növekedés alapjait, hogy gyors visszapattanást követően jövőre újra dinamikusan, 4 százalékkal emelkedjen a GDP, miközben megvédi a nyugdíjasokat, a családokat és a munkahelyeket. Ennek érdekében a kormány 14 lépéssel erősíti a gazdaságot. Az intézkedéseknek köszönhetően a termelés és beruházások növekedése tovább folytatódik, amelyek még tovább fogják növelni a foglalkoztatottságot - tette hozzá a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár.

Forrás: MTI

További programok »

FEL