Július végéig biztosított a gyermekek elhelyezése

2021. június 18. 08:55 | Tóth Bianka

Június 15-én véget ért az iskolai tanév, és kezdetét vette a vakáció. A családok helyzetének segítése érdekében a kormány úgy döntött, hogy június 29-ig az intézmények kötelesek gyermekfelügyeletet biztosítani az 1-8. évfolyamos tanulók számára. Békéscsaba önkormányzata ezen felül a gyermekek étkeztetését is biztosítja erre az időszakra.

A koronavírus-járvány keresztülhúzta a szülők szabadságolási tervét, ami idén is megnehezíti a gyerekek napközbeni elhelyezését. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának iránymutatása alapján jelenleg is biztosított a gyermekfelügyelet Békéscsaba általános iskoláiban is. A megyeszékhely alpolgármestere elmondta, hogy a felügyeleti időszakban az önkormányzatoknak nem kötelező feladata biztosítani a gyermekétkeztetést, azonban Békéscsaba városvezetése fontosnak tartotta, hogy a gyermekek ez idő alatt is hozzájussanak legalább napi egyszeri meleg ételhez. Ezt az önkormányzat saját forrásból biztosítja. Varga Tamás azt is elmondta, hogy a kötelezően biztosítandó felügyeleti időszak után a Lencsési és az Erzsébethelyi Általános Iskola június 30-tól július 30-ig, öt héten keresztül táborozási lehetőséget is biztosít. Itt a részvételi díj maga az étkezési költség lesz.

- Itt is hozzájutnak a gyermekek a napi háromszori étkezéshez, illetve a gyermekvédelmi törvény alapján biztosított 43 nap időtartamú étkezés is indul június 28-tól. Ezt az év során kedvezményben részesülő gyermekek továbbra is igénybe vehetik ebben az időszakban. A jelentkezések alapján idén is sok család él a gyermekfelügyeleti és tábori ellátás lehetőségeivel - zárta gondolatait az alpolgármester.

További programok »

FEL