Július 9-én a Szarvasi Vízi Színházban látható a Kőszívű – A Baradlay-legenda

2022. július 7. 11:35 | behir

Július 9-én az ország legnépszerűbb musical énekeseinek előadásában tekinthetik meg a Jókai Mór regénye nyomán írt darabot, a Szarvasi Vízi Színházban.

Sokszor éri az a vád Jókai regényeit, beleértve A kőszívű ember fiait is, hogy nehezen olvashatók, némileg „porosak”, hosszúak, ezért a mai kor emberének érdeklődésére kevésbé számíthatnak. A bennük rejlő történelemszemlélet, a hazaszeretet fontossága, annak kivételesen költői megfogalmazása, a fordulatos, szép cselekménysor arra késztették az alkotókat, hogy a történetet modernizálva, sűrítve, gyönyörű dalokkal fűszerezve „emészthetőbbé” tegyék a nagyközönség számára.

A három Baradlay fivér, Ödön, Richárd és Jenő történetében a függetlenségére törekvő magyar nemzet, a családi, a baráti és bajtársi kapcsolatokat mindenekfelett tisztelő magyarok, és az igaz szerelem legyőzhetetlensége mutatkozik meg.

Jókai Mór regénye, A kőszívű ember fiai a reformkortól a kiegyezésig ível, a Kőszívű - A Baradlay-legenda nagyobb történelmi kitekintésre vállalkozik.

A Baradlay testvérek lenyűgöző, kalandos és romantikus történetén itthon eddig még sosem látott látványvilág és különlegesen szép dallamok vezetik végig a nézőket.

A darab szerzői Szente Vajk, Galambos Attila és Juhász Levente, rendezője Szente Vajk, producere Szabó László.

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon június 17-én volt az ősbemutató, amely a reveláció erejével hatott a nagyközönségre.

Július 9-én 20.30-kor a Szarvasi Vízi Színházban a musical egy különleges, egyedülálló verzióját láthatja a nagyérdemű, amelynek címe: Kőszívű – A Baradlay legenda (A nagy olvasópróba). Az Erkel Színházban március 15-én nagy sikerrel játszották a musical tulajdonképpeni koncertváltozatát, ahol egy Magyarországon még soha nem látott, látványos show keretében mutatták be a Kőszívű – A Baradlay-legenda című darabot a nézőknek. A színészek eléneklik, elmondják a darabot, megmutatják az előadás látványvilágát is. Vicces, pörgős, itt-ott improvizatív kétszer másfél órában. A kísérlet olyannyira jól sikerült, hogy a szervezők úgy döntöttek, az országban több helyen is megmutatják ezt a változatot is.

Parádés szereposztás: a főbb szerepekben Miklósa Erika, Polyák Lilla, Ember Márk, Gubik Petra, Szerednyey Béla, Veréb Tamás.

További programok »

FEL