Jövőre újra Gyulán rendezik meg a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrát

2023. május 21. 13:12 | behir.hu

1993 és 2009 után harmadszor is tűzoltó csillagtúrát rendezhet a fürdőváros - jelentette be Görgényi Ernő polgármester, Ulrich Nemec, a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra Szervezőbizottság (IFSO) elnöke és Heinz Kernjak, a bizottság főtitkára szombaton a Park Hotelben, az IFSO ülésén.

A sajtótájékoztatón kiderült, hogy 2024. május 9. és 12. között várhatóan nagyjából 4 ezer tűzoltó érkezik majd Gyulára, hogy részt vegyen a XXIV. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra programjain.
 
A rendezvény szabadidős, kulturális és gasztronómiai kirándulásokat, programokat kínál résztvevőinek, de oldtimer-bemutatót, ügyességi versenyeket, tűzoltó-technikai bemutatókat, illetve elnökségi ülést és küldöttgyűlést is rendeznek majd. Ugyancsak elmaradhatatlan a csillagtúra egyik legszínpompásabb eseménye, az ünnepi felvonulás, mely Gyula legszebb utcáin, terein sokezres nézősereg előtt halad majd el.
 

Görgényi Ernő hangsúlyozta: Gyula városa számára nagy elismerés, hogy harmadik alkalommal rendezik meg náluk az eseményt, amelynek a jelentősége a nemzetközi turizmus szempontjából is érzékelhető.

Emlékeztetett: a fürdőváros számára egyre nagyobb jelentőséggel bírnak a külföldi vendégéjszakák, ezt támasztják alá a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai is, amelyek alapján 2023 első négy hónapjában hatvan százalékkal nőtt a külföldi vendégek száma.

 

Forrás: Görgényi Ernő Facebook oldala, Gyulai Hírlap

További programok »

Gyula

Adventi hangulattal készül a gyulai Almásy-kastély

Karácsonyi varázskastély címmel hirdetett adventi programsorozatot a gyulai Almásy-kastély. Az intézmény december 2. és január 7. között szombatonként adventi vásárral, kézműves ajándékműhellyel, valamint ünnepi installációkkal várja a látogatókat.
17:04
FEL