Jótékonysági harsonaest az evangélikus kistemplomban a harsonásokért

2022. május 24. 13:50 | Such Tamás

Jótékonysági harsonaestet tartanak csütörtök 18 órától a Békéscsabai Evangélikus Kistemplomban. A hangverseny bevételével a harsonás növendékek amerikai, nyári kurzusát támogatják.

– Valójában már 17.45-kor elkezdünk fanfározni a templomtoronyban, így a belváros biztos tudni fogja, hogy elkezdődött a koncert – mondja Kalmár Zoltán harsonaművész.

Azt követően a kvartett „csőstül” lelépcsőzik fölszintre és egy kamaraelőadással folytatja a programot. Fellép: Nagy Kristóf, Dobi István, Trescsik Áron és Szalontai István növendékek, valamint Kalmár Zoltán, illetve Alföldi Csaba orgonaművész és Rázga Áron zongoraművész, akik pluszban színesítik az előadást.

Kalmár Zoltán hozzáteszi, a hangverseny apropója, hogy a Luzerne Music Center minden évben ingyenes nyári tábort szervez New York államban, a Lake Luzerne város melletti természetvédelmi parkban.

– Idén a demo-videójuk alapján Dobi Istvánt, Trescsik Áront és Nagy Kristófot is beválogatták a táborba – folytatja. – Mindezzel kapcsolatban az est folyamán a közönségnek lehetősége nyílik a növendékek amerikai tanulmányainak a támogatására.

Az ifjú pozanosok gépe július 18-án szeli át az óceánt.

További programok »

FEL