Jótékonysági családi napot szervez Eleken a Zártszelvény Sportegyesület

2019. szeptember 11. 15:21 | behir

Szeptember 14-én, szombaton, Eleken a sportpályára hívják a látogatókat azok a lelkes fiatalok, akik célul tűzték ki, hogy segítenek a településen lévő óvodák számára újabb fejlesztő eszközöket, játékokat vásárolni. A családi napra koncertekkel, kulturális és gyermekprogramokkal, finom ételekkel várják a kicsiket és nagyokat.

A határ menti településeken már igen csak nagy híre van a Zártszelvény SE csapatának. Számos jótékonysági, kulturális, illetve szórakoztató programot szerveztek, ahol temérdek ember megfordult. Az egyesület fő küldetése a közösség összekovácsolása, így a rendezvény egész nap ennek a jegyében fog telni.

A program - amely részletesen idekattintva tekinthető meg - szombaton reggel a főzőversennyel veszi kezdetét. A nap folyamán számos gyerekeknek szóló műsor lesz, délben pedig minden jelenlévő számára ebéddel és különféle ételkóstolókkal készülnek. Délután több focimeccset tekinthetnek meg a látogatók, majd szuper koncertekkel folytatódik az este. Énekel Varga Viktor, hazánk méltán népszerű férfihangja, valamint koncertet ad Zsombok Réka „Zséka”, a többszörös Utcazene fesztivál-győztes énekesnő, a könnyűzenei piacra frissen berobbant zenekar, a Xandra’s és sokan mások.

A programrokról további információ található a www.facebook.com/ZartszelvenySe oldalon.

 

Dióhéjban a Zártszelvény SE-ről

                                                                             

Az egyesületet 21 „szent szerdákon” focizni járó eleki fiatal alapította már több mint három éve. A Zártszelvény Se név mégis a múltra, egészen a 90-es évekre utal, hiszen a csapat alapjait akkor tették le elődek, egy helyi vasbolt által támogatott kispályás focicsapatként.

A tagjaik száma a megalakulásuk óta már többszörösére nőtt, jelenleg 70 fővel működnek. Megalakulásukkor elhatározták, hogy megpróbálják felpezsdíteni Eleken a közösségi életet, tevékenységükkel szeretnének üde színfolttá válni a város életében.

– Elsősorban hagyományőrző tevékenységek, a szabadidősport és a környezettudatos életmód népszerűsítését tartjuk fontosnak. Kiemelt célunk a fiatalok számára alternatívát nyújtani és megmutatni, hogy van élet az okostelefonok, konzolok és a számítógépek világán kívül is. Akcióinkkal szeretnénk a különféle társadalmi csoportokhoz tartozó egyéneket közelíteni egymáshoz, bemutatni, hogy mindenki értékes és hasznos tagja a társadalomnak, ifjaink a virtuális élmények után tapasztalják meg a valós személyes kapcsolatokon alapuló közösségi élmények nyújtotta értékeket - írják magukról, hozzátéve, hogy fennállása óta az egyesület számos karitatív akciót szervezett, vagy vett részt azokban. A szombati családi nap bevételével Elek város óvodáit támogatják majd fejlesztő és egyéb szükséges eszközök beszerzése révén.

FEL