Jót tesz a hosszú hétvége a belföldi turizmusnak

Dübörögve startol az őszi szezon a turizmusban: közel 40%-kal többen foglaltak szállást a hosszú hétvégére – az átlagos foglalási érték 44 401 forint, és a vendégek egyharmada SZÉP-kártyával fizet. Eger, Budapest és Gyula vendégforgalma lesz a legnagyobb a következő napokban – írja a hirado.hu.

37 százalékkal több a foglalások száma az átlagosnál; jellemzően két éjszakás kikapcsolódásra adjuk a fejünket – derül ki a Szallas.hu szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményéből. „Vannak, akik már pénteken elindulnak, de a legtelítettebb nap szombat lesz, ami egyébként az őszi szezon második legforgalmasabb napja szeptember elseje után – mondta Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója. „A legtöbben párban, 2 főre foglalnak, és fontos döntési szempont a wellness lehetőség is, így az ünnepi hétvége sokaknak romantikázással telhet majd”.

A szálláshely típusok közül a vendégházak, apartmanok és panziók a legkeresettebbek ebben az időszakban. A foglalások átlagértéke 44 401 forint az őszi hosszú hétvégén. Ha SZÉP-kártyával fizetünk, körülbelül 68 100 forint értékben tesszük. A Szallas.hu adatai alapján a foglalások közel harmadát SZÉP-kártyával fedezik. Eger, Budapest és Gyula lesz a legzsúfoltabb.

A feltöltődésre vágyók kedvelt úti céljai közé tartoznak az őszi hosszú hétvége alatt a fürdővárosaink, valamint Budapest. A legvonzóbbnak ez alkalommal Eger, a fővárosunk és Gyula bizonyult. Bár lecsúsztak a dobogóról, Hajdúszoboszló, Sopron és Pécs is ott szerepel a hat legnépszerűbb település között. A top tízben még Hévíz, Debrecen, Szeged és Szilvásvárad kapott helyet. Külföldi kikapcsolódás esetén a horvát riviéra helyett főként Lengyelországba, Csehországba, Szlovákiába és Romániába utazunk.

 

A top 10 legnépszerűbb hazai település a hosszú hétvégén:

 

 1. Eger
 2. Budapest
 3. Gyula
 4. Hajdúszoboszló
 5. Sopron
 6. Pécs
 7. Hévíz
 8. Debrecen
 9. Szeged
 10. Szilvásvárad

 

A top 10 legnépszerűbb külföldi település a hosszú hétvégén:

 

 1. Zakopane (Lengyelország)
 2. Prága (Csehország)
 3. Krakkó (Lengyelország)
 4. Torockó (Románia)
 5. Poprád (Szlovákia)
 6. Szluin (Horvátország)
 7. Tátralomnic (Szlovákia)
 8. Zár (Szlovákia)
 9. Bécs (Ausztria)
 10. Nagyvárad (Románia)

 

A top 5 legkeresettebb szálláshely típus a hosszú hétvégén:

 

 1. vendégház
 2. apartman
 3. panzió
 4. hotel****
 5. hotel***

 

Forrás: hirado.hu

Megosztás:

Címke: , , ,