Jön a XIV. Elekiek Világtalálkozója!

2018. július 16. 19:14 | behir.hu

Kulturális programokkal, show műsorokkal, nemzetiségi bálokkal várják Elekre a családokat.

Az Elekiek Világtalálkozóját tizennegyedik alkalommal rendezik meg augusztus harmadika és ötödike között. A fesztivál a magyar, sváb, szlovák, román barátság jegyében készül programokkal – olvasható a szervezpk közleményében.

Első nap ünnepélyes, hintós bevonulással köszöntik a vendégeket, majd Pluhár László, Elek polgármestere mond beszédet közösen Thorsten Wozniak polgármesterrel, a delegáció vezetőjével. Ezt követően a Csorvási Fúvószenekar ünnepi koncertje nyitja meg a három napos programot. Az első este a szórakozásról a békés megyei Antóni Józsi műsora, majd Galambos Lajcsi slágerparádéja és késő este a 3+2 hajnalig tartó bulija gondoskodik. Közben a hagyományos Román Bál, azaz a Joc lesz a kísérőrendezvény.

A második nap reggelén ünnepélyes ökumenikus szentimisével indul a rendezvény. Háromnegyed tizenegykor a Kiűzetési Emlékműnél Pluhár László polgármester és Joschi Ament, a Magyarországról Származó Németek Szövetségének elnöke mond beszédet az ünnepi műsor és koszorúzás előtt. A Laudenbach-téri nagyszínpadon egész napos, sokszínű műsorok szórakoztatják a vendégeket. Kacagó Bábszínház, Tótkomlósi Ifjúsági Fúvószenekar, valamint helyi előadók műsora. Délben Elek és Laudenbach városok testvérvárosi megállapodásának aláírása. Szombaton délutántól ismét a könnyűzenéé a főszerep, fellép Sztojka Tibi, az X-faktorból megismert Ónodi János, majd egykori mentora, Keresztes Ildikó ad különleges koncertet. A fellépők után Retro Disco szórakoztatja a táncos lábúakat hajnalig.

Vasárnap tíz órától római katolikus szentmisével indul a reggel. Tizenegy órától Bodrogközy Rita messze földön híres interaktív gyermekműsora következik. Déltől Python Magic Show, két órától a színpadon nemzetiségi programkavalkád. Fellép a Botorka Tánccsoport, Ottlakai Ifjúsági Tánccsoport és a Román Hagyományőrző Egyesület. Fél négytől Elek város 22. születésnapi ünnepe, mely során a város legidősebb és legifjabb lakóját köszöntik, átadják az Elekért érdemérmet, majd megvendégelik a közönséget a város tortájával. Négy órától a néptáncé a főszerep, kiváló folklór bemutatóval érkezik a Komlós Táncegyüttes, a Tótkomlósi Mandolin Zenekar, a mosonmagyaróvári Lajta Néptáncegyüttes, valamint "hazai pályán" lép fel az Elek Táncegyüttes. Vasárnap este két nagykoncerttel kedveskednek a szervezők, a slágerlistákat meghódító új nagylemezével érkezik a Dirty Slippers, majd Őket követi a 2016-os Eurovíziós Dalfesztiválon kiváló helyezést elért Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie. A fesztivál zárásaként lézershow és tűzzsonglőr bemutató.

 

További programok »

Programajánló

"Hazafias festészet² – Munkácsy Mihály Honfoglalása" ingyenes szaktárlatvezetés

2024. június 4-én, kedden 17 órától utolsó alkalommal nyílik lehetőségük a látogatóknak arra, hogy ingyenes szaktárlatvezetés kíséretében tekintsék meg a festőgéniusz Honfoglalás című monumentális művének "feles vázlatát" és szénvázlatát, ugyanis a festmények június 16-a után visszatérnek a szegedi Móra Ferenc Múzeumba.
2024. május 25. 23:00
FEL