Jól indult a sárkányhajó világbajnokság a magyaroknak

Hétfőn a klubzászlók színkavalkádjának felvonulásával nyitotta meg kapuit a 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság Szegeden, ahol a fergeteges megnyitóünnepség vidám hangulata a keddi versenynap kezdéseként is kitartott.

A rendkívül látványos futamok első versenynapja kedden a Maty-éri Olimpiai Központban zajlott, ahol a 200 méteres távokon mérettették meg magukat a csapatok. A futamok reggel 8 órakor kezdődtek és este 19 óráig zajlottak, a hirtelen jött kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt a versenyt fé órás szünettel kellett megszakítani délután.

A világbajnokság első magyar aranyát a Dragon Steel SE csapata szerezte meg, Junoir A mixed kategóriában. A csapat 10-es hajóban bejutott a nagy döntőbe, ahol rendkívül jó időeredményüknek köszönhetően a dunaújvárosiak nyakába került az aranyérem.

 

Dunai Sárkányok (fotó: Molnár Ákos)

 

Nem sokkal később a Dunai Sárkányok Vác csapata folytatta a magyar éremszerzést, ugyanis senior A openben a váciak rendkívül erős mezőnyben utasították maguk mögé a többi csapatot és szintén hazai aranynak örülhettek a magyar szurkolók. Senior B mixed 10-es hajóban pedig egy ezüst éremmel gyarapodtak szintén a Dunai Sárkányok Vác csapata.

A Körös Dragon SE Junior A legénysége mixed kategóriában egy bronz éremmel gazdagította a magyar érempalettát.

Az izgalmas megmérettetések szerdán tovább folytatódnak a Maty-éren, ahol ismételten 200 méteren bizonyíthatnak a legénységek.

 

Megosztás:

Címke: , , ,