Jól halad a bábszínház építése

2021. április 22. 07:35 | behir

A „Modern Városok Program Munkácsy Mihály örökségét ápoló és népszerűsítő fejlesztési projekt” keretében valósul meg a Gyulai úti Ursziny-Beliczey kúria rehabilitációja új épületrész hozzáépítésével. A leendő épület ad otthont a jövőben a Békéscsabai Napsugár Bábszínháznak.

A kivitelező Galéria Invest Kft. párhuzamosan halad a régi, műemléki védettségű kúriaépület felújításával, illetve az új épületszárny építésével. A kúriában jelenleg a pinceszint bontási munkái zajlanak. A pince feltöltését visszabontják, itt kapnak majd helyet a Napsugár bábszínház művész-öltözői, fény- és hangtechnikai helyiségei. A kúriaépület földszintjén lesz előadóterem, bábcsoport-foglalkoztató, melyek rendezvényhelyszínként is funkcionálnak a későbbiekben. Próbákat, bábos tábort, gyermekfoglalkozásokat, kisebb előadásokat terveznek a helyiségekben. A tetőszint ad helyet a színházi jelmezraktárnak.

 

A régi kúriaépület is teljesen megújul (fotó: behir.hu)

 

Az új épületrész színpadszinti tömbjének földkiemelését követően az alapozási munkákat végzi a kivitelező. Az új épületben lesz a fő színházterem, illetve a bábszínészek próbaterme, a bábszínház személyzetét és a nézőket kiszolgáló helyiségek. Tágas, színes, gyermekközpontú épületet tervezett a békéscsabai tervező, Fajzi Tamás. Az épület jellege ötvözi a régi kúriaépület és a modern épület külső elemeit.

A területen dolgozó felelős kivitelező a Galéria Invest Kft., székhelye: 5600 Békéscsaba, Irányi u. 2. A helyszíni munkák felelős vezetője Csóti Tibor építésvezető.

A projekttel kapcsolatos bejelentések, kérdések, észrevételek e-mailben a bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu címre, illetve postai úton a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Szent István tér 10. sz. 1. emelet 4. iroda címre küldhetők. (Levélben tett bejelentés esetén ne maradjon el az értesítési cím pontos megjelölése sem.)

 

További programok »

Itthon

Balázsék a Korzó térről ébresztették Békéscsabát

Az egyik kereskedelmi rádió nagyágyúi szeptember utolsó hétfőjét a békési megyeszékhelyen indították. A tiszteletbeli békéscsabai nevű Sebestyén Balázs, a tiszteletbeli békéscsabai, ám újkígyósi III. Rákóczi Feri és a tiszteletre méltó harmadik úr, azaz Vadon Jani ismét nagyot ment.
2021. szeptember 27. 19:04
FEL