Jobbik: Önálló határőrségre van szükség

Toroczkai László és Z. Kárpát Dániel tartott fórumot Békéscsabán a migránskérdésről.

Az ásotthalmiak a saját bőrükön érzik a migrációval járó nehézségeket. A Jobbik teljes frakciója járt a településen, ahol a tanyavilágban élőknek segítettek a migránsok utáni "mindennapos romeltakarításban". Pedig a párt már évekkel ezelőtt jelezte a problémákat – hangzott el a Jobbik migránskérdésről tartott fórumán, Békéscsabán. 

A helyőrségi klub nagytermében sokan voltak kíváncsiak arra, mit mond Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere és Z. Kárpát Dániel, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országos alelnöke, országgyűlési képviselője a migránskérdésről.

Toroczkai László szerint, ha Magyarország nem kezdte volna el kongatni a vészharangokat, akkor az Európai Unió még ma sem foglalkozna érdemben ezzel az üggyel.

– A migráció hatásait egyre inkább észreveszik Nyugat-Európában is, hiszen a terrorizmus ott lassan már mindennapossá válik. Arról viszont kevesebbet beszélnek, hogy a bűnözés is egyre jobban elharapódzik, amelyet Nyugat-Európában szintén jelentősen súlyosbít az illegális migráció. A belgiumi, legutóbbi merényletek kapcsán is láthattuk, hogy a terroristák és a bűnözők – akik sok esetben azonos etnikumhoz tartoznak, szintén bevándorlói háttérrel – együttműködnek, a terroristák „kiszerveznek” feladatokat – fogalmazott Toroczkai László.

A polgármester elmondta, Ásotthalom polgárai nap, mint nap szembesülnek az illegális bevándorlás következményeivel. Ő maga több televízióstábnak is megmutatta, hogy a schengeni határ még egy évvel ezelőtt is teljesen nyitott volt. Ezen túlmenően igyekeznek mindent megtenni az emberek védelméért.

A Jobbik már két-három évvel ezelőtt vészjelzéseket adott az illegális bevándorlással kapcsolatban, és a választások előtt megfogalmazta javaslatait is a migránskérdés kezelésére.

– Egy önálló határőrség felállításában gondolkodunk, értetlenül állunk az előtt, hogy a kormányzat miért elégszik meg egy a rendőrségen belüli átnevezéssel, a határvadászokkal. Szerintünk egy legalább nyolcezer fős, speciális felszereléssel rendelkező, és 50-70 kilométeres mélységben operálni képes erőtől várható csak el, hogy a magyar határ biztonságát szavatolja – jelentette ki  Z. Kárpát Dániel.

A Jobbik országos alelnöke hozzátette, pártjuk lát egy Európán belüli fenyegetést is, ez a visszatoloncolások és a kvótaszerű megoldások rendszere. Fél évvel ezelőtt volt egy népszavazási ötletük a kvótáról, Z. Kárpát Dániel szerint ezt vette át a Fidesz-KDNP. Az alelnök azt javasolja, hogy a kormányzópárt ne hagyja magát eltántorítani ettől a népszavazástól, de a Jobbik is igyekszik minden fórumon hangot adni javaslatainak.

Megosztás:

Címke: , , ,