Javaslatokat várnak arra, ki kapja a Békéscsaba Egészségügyéért kitüntetést

2016. február 27. 17:18 | Mikóczy Erika

 

Békéscsaba önkormányzata javaslatokat vár arra, hogy ki kapja idén a Békéscsaba Egészségügyéért kitüntetést.

 

FELHÍVÁS

 

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése által adományozható „Békéscsaba Egészségügyéért” kitüntetés javaslattételére:

 

Az adományozás módját, feltételeit és a kitüntetés pontos leírását Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének a helyi kitüntetésekről szóló 20/2005. (VII. 14.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: rendelet) szabályozza.

A rendelet szerint: Békéscsaba Egészségügyéért kitüntetés adományozható Békéscsaba városban legalább 10 éve dolgozó, az egészségügy területén magas színvonalú szakmai munkát végző személynek, vagy közösségnek. A kitüntetés további feltétele a szakmai, emberi feddhetetlenség.

Évente legfeljebb két kitüntetés adományozható.

A kitüntetés adományozására javaslatot tehetnek: Békéscsaba város önkormányzati képviselői; a nemzetiségi önkormányzatok; a szociális és egészségügyi bizottság; a városban működő, az egészségügyi ellátás területén tevékenykedő intézmények, illetve azok közösségei; szakmai, érdekképviseleti szervek; civil szervezetek.

A javaslatnak tartalmaznia kell:

  • az ajánlott személy pontos adatait,
  • az adományozás alapjául szolgáló tevékenység részletes ismertetését, méltatását.

A javaslatokat 2016. március 31-éig kell beküldeni a polgármesteri hivatal szociálpolitikai osztályára. (Békéscsaba, Szabadság tér 11-17. II. em. 26.) Bővebb információ a kissne@bekescsaba.hu e-mail címen vagy a 452-252/4034 telefonszámon kérhető.

 

 

 

 

FEL